16. kolo
29.12.2022 21:00 CET
6 : 1
(2:0)

Reportáž

Dimitri Payet (© AFP)

Marseille rozstřílela Toulouse šesti góly

Povánoční gólovou nadílku přinesl svým fanouškům Olympique Marseille a oním nešťastníkem bylo Toulouse. Hosté přitom hráli na Stade Vélodrome poměrně vyrovnanou partii, jenomže svěřenci chorvatského trenéra Igora Tudora byli vysoce efektivní a na šest branek potřebovali jen osmkrát trefit zařízení. Toulouse de dočkalo alespoň čestného gólu, nicméně konečný výsledek vyznívá i tak dost nepříznivě.

Šestigólová výhra přitom nezrodila žádného více gólového střelce, Olympique si rozdělil šest branek mezi pět hráčů a jeden příspěvek si vstřelili hráči Toulouse sami. Pokud jde o základní jedenáctku OM, Igor Tudor žádné větší překvapení nenachystal a totéž platilo i na druhé straně barikády.

Marseille byla samozřejmě velkým favoritem a do svého díla se pustila už po třinácti minutách. Clauss vysunul do běhu Gigota, který parádně načasoval přihrávku na malé vápno a Valentin Rongier rozvlnil síť.

Krásná branka mohla domácí uklidnit a ti následně rozbíhali další akce. Ve 25. minutě se marně dožadoval pokutového kopu Clauss, nicméně Les Phocéens nemuseli smutnit a ještě v poločase navýšili vedení. Druhému gólu Marseille přitom předcházela šance Toulouse a nepřesná hlavička Chaibiho. Případný gól přeci jenom mohl průběh hry změnit. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu si za obranu zaběhl jeden z domácích hráčů, což defenzívu TFC natolik zmátlo, že si Rasmus Nicolaisen hlavou vstřelil výstavní vlastní gól. Toulouse se sympaticky ani za tohoto stavu nechtělo vzdát, ale Dallingovu tutovku z malého vápna vychytal López.

Po změně stran rozpoutala Marseille hotové peklo a výsledek z pohledu Toulouse nabýval hrozivých rozměrů. Krátce po změně stran se poprvé objevil ve větší příležitosti Payet, ovšem jeho chvíle měla teprve přijít. V 51. minutě si jako nůž máslem prošel obranou Sead Kološinac a domácí už vedli o tři góly.

Po hodině hry se zapsal mezi střelce i Dimitri Payet a jak je u něho dobrým zvykem, šlo o krásnou branku. Francouzský záložník zkrotil skákající balón a technickou střelou do horního rohu nedal Dupému žádnou šanci. Toulouse dostalo zanedlouho šanci korigovat a této příležitosti využilo. Po faulu Clausse a pádu Birmančeviće v pokutovém území byla nařízena penalta a Branco van den Boomen jí s přehledem proměnil.

Přijatelného výsledku se Toulouse stejně nedočkalo a na trefu Van den Boomena měla Marseille dvojnásobnou odpověď. Také na druhé straně se totiž pískala penalta, to když Mawiss fuloval Dienga. Cenzig Ünder byl rovněž ze značky neomylný. Za další dvě minuty se prosadil i Nuno Tavares, ale velkou pochvalu zasloužil za jemný a přesný centr Clauss. Šestibrankový příděl byl pro Toulouse dost krutý. Marseille si bezesporu vítězství zasloužila a po reprezentační přestávce začala nejlépe jak mohla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele