18. kolo
11.01.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů PSG (© AFP)

PSG podle očekávání přehrálo Angers, gólem se na výhře podílel Lionel Messi

První soutěžní zápas po vítězném finále mistrovství světa tedy argentinskému supermanovi vyšel. Pařížský velkoklub má na čele tabulky díky zaváhání Lens šestibodový náskok. Naopak SCO zůstává přikováno na samotném chvostu se sedmibodovou ztrátou na první nesestupovou pozici.

Messi měl prsty i v první brance utkání, která byla v Parku princů k vidění už v 5. minutě. Posunul míč na pravou stranu na Nordiho Mukieleho, jenž pak přihrával na bližší tyč, a tam "z jedničky" skóroval Hugo Ekitiké - 1:0. Ve 22. minutě byl faulován Neymar a Galtierův výběr zahrával přímý kop. Centr doputoval na hlavu Sergia Ramose, toho však reflexivně vychytal Paul Bernardoni.

Minisouboj obou borců se mohl opakovat za 180 sekund znovu, kdyby nebyl zmíněný brankář o něco rychlejší. Po půl hodině se vyhnul ofsajdu Messi, ale protože byl tísněn, nezvládnul vyprodukovat o něco přesnější střelu. V podstatě až v závěru poločasu si na merunu poprvé sáhnul Gianluigi Donnarumma, když sebral ze vzduchu nepovedený centr.

Po změně stran se opět osmělil autor jediné dosavadní trefy. Jenže kdyby rozvlnil síť, bylo by to z ofsajdu. Hugo Ekitiké pak volil zakončení z hranice malého vápna do Bernardoniho rukavic, přestože na přihrávku číhali neobsazení dva Brazilci, jmenovitě Marquinhos a Neymar. Po hodině hry měl vyrovnání na pravačce exslávistický Abdallah Sima. Na Nový rok proti Lorientu gól dal, tentokrát se hodně ukopnul.

V 72. minutě si Lionel Messi v podstatě sám rozehrál akci, v jejímž závěru zakončoval po zemi podél strážce hostující svatyně. Jeho osmý zářez v sezoně byl původně odvolán pro domnělý ofsajd, který se nekonal, jak potvrdil Wattellerův kolega u videa - 2:0. Deset minut poté dopravil na místo určení balon i Neymar, avšak ten si o pár centimetrů ofsajdovou hranu přece nepohlídal. V závěru se ještě musel Paul Bernardoni činit jak proti Neymarově přímému kopu, tak proti následné Mukieleho hlavičce po tom rohovém.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele