13. kolo
29.10.2022 17:00 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

Carlos Soler (© AFP)

PSG po boji zdolalo Troyes. Trojlístek superhvězd neuposlechl „Mamu“ a postaral se o obrat

Hvězdami nabité PSG si ve 13. kole Ligue 1 dlouho zahrávalo s nervy fanoušků, nakonec však na svém hřišti porazilo Troyes 4:3. Favorit v utkání hned dvakrát prohrával, přičemž v obou případech se o gól hostů postaral Mama Baldé. Ve druhé půli ale došlo k obratu skóre díky trefám obávaného ofenzivního tria, rozhodující zásah zaznamenal v 77. minutě z pokutového kopu Kylian Mbappé.

Do role favorita odpoledního zápasu bylo jednoznačně pasováno domácí PSG. Troyes ovšem nepředvádělo vůbec špatné výkony, díky kterým se nacházelo na slušném 11. místě tabulky. Na druhé straně ovšem zářil Mbappé a výbornou formu předváděl v posledních utkáních také Lionel Messi. Ten si mimo jiné v úterním zápase Ligy mistrů připsal dva góly a dvě asistence, a stal se tak nejstarším hráčem této soutěže, jemuž se to povedlo.

K velkému údivu zaplněného Parku princů to však byli hosté, kteří ve třetí minutě udeřili jako první. Rony Lopes posunul po rychlé akci míč na úroveň penalty, kde čekal volný Baldé, jenž ranou z první otevřel skóre. V 11. minutě vyměnil Lopes roli asistenta za tu střeleckou, když zkrotil skákající míč a pohotovým zakončením zaměstnal domácího brankáře. Následně se už rozjel domácí kolotoč, který ve 24. minutě po Neymarově přihrávce přetavil ve vyrovnávací gól šikovným obhozem kolem brankáře Carlos Soler. I v dalším průběhu úvodního dějství počítali šance především Pařížané. Pět minut před odchodem do kabin se prezentoval povedenou ranou z přímého kopu Neymar, Gauthier Gallon ale jeho pokus zneškodnil.

Krátce po změně stran zažili domácí nepříjemné déja vu. V 52. minutě se ve vápně opět výborně zorientoval Baldé a střelou z otočky vrátil svému týmu vedení. To ovšem příliš dlouho nevydrželo, o několik desítek sekund později totiž z velké dálky napřáhl Messi a jeho ránu zastavila až síť. Favorit utkání se ale nehodlal smířit se ziskem bodu. Když v 62. minutě vysunul Messi milimetrovou kolmicí zakončujícího Neymara, hráči v bílých dresech se poprvé v duelu ujali vedení. Veškerý odpor hostů přišel vniveč v 77. minutě, kdy nařízený pokutový kop proměnil Mbappé, čímž definitivně rozhodl o zisku tří bodů pro svůj celek. Dvě minuty před koncem základní hrací doby sice ještě za hosty snížil Ante Palaversa, domácí už si však svůj triumf utéct nenechali.

Pařížané tak potvrdili roli favorita a zaznamenali další tři body. Na vítězství se pokusí navázat 6. listopadu v ligovém utkání proti Lorientu, Troyes o dva dny dříve vyzve Auxerre.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele