9. kolo
01.10.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Trio "MNM" slaví rozhodující branku (© AFP)

Mbappé nehrál od začátku. I tak stihl PSG přisoudit vítězství nad Nice

Vůbec poprvé od svého přesunu z Remeše se zjevil v základní sestavě PSG teprve dvacetiletý útočník Hugo Ekitiké. Naboural tak obvyklou útočnou hegemonii domácí družiny, kterou sice i nadále tvořili Neymar i Lionel Messi, vypadl z ní však Kylian Mbappé. A málem se bez něj nezdařilo zvítězit nad Nice. Než právě třetí jmenovaný přišel na plac ze střídačky a rozhodl.

Celek z jihu Francie neodvedl v Parku princů vůbec špatný výkon, byť do hlavní francouzské metropole ani náhodou necestoval v roli toho, kdo by měl bodovat. Letos se spíše pohybuje na jakési průměrné laťce, výsledky rozhodně nejsou na takové úrovni, aby si mohl již předem na favorizovaného protivníka sebevědomě vyskakovat a dělat široká ramena. Ve finále ovšem od nějakého úspěchu nebyl vůbec daleko, vždyť až do 83. minuty byl průběžný stav nerozhodný.

V tu chvíli si každopádně vzal poslední slovo Mbappé, jenž na úkor Ekitikého zůstal na lavici náhradníků, avšak na sklonku hodiny hry přece vstoupil do akce. Mukiele si bleskově vyměnil balón s Vitinhou, domácí obránce pak vběhl do šestnáctky, následně ve středu vápna vyhledal volného Mbappého, který se následně z vyložené pozice zkrátka v koncovce zmýlit nemohl.

Už první poločas každopádně jasně naznačil, že Pařížané nejsou v ideálním rozpoložení. Dost těžkopádně se propracovávali do nějakých šancí, na druhou stranu vykázali účinnou efektivitu a ve 29. minutě se ujali vedení. Neymar nakonec oběhnutím míče jasně naznačil, že se přímák bude týkat jeho spoluhráče Messiho, a ten svou levačkou nakroutil balón přesně na bližší tyč. Gólman Schmeichel mohl jen smutně lomit rukama, na tuhle střelu nereagoval. Nice se ovšem také dokázalo gólově prosadit, do druhého dějství vstoupilo zostra a ve 47. minutě vyrovnalo díky Labordemu, k němuž překvapivě doputoval pas zprava od Atála. Nicméně Les Parisiens nakonec žádné překvapení nedopustili, na konečné vítězství se na každý pád pořádně nadřeli.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele