7. kolo
10.09.2022 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Neymar (© AFP)

Neymar rozhodl o výhře PSG nad Brestem

Pouze jeden gól viděli diváci v Parku princů v zápase Paris Saint-Germain proti Brestu. Pařížané byli jasným favoritem a tak trochu se očekávalo vyšší vítězství, než výsledek 1:0. Na třech bodech se však nic nemění a to je pro Christophera Galtiera to nejdůležitější. Zápas rozhodl už po půlhodině hry Brazilec Neymar.

Příznivci PSG si letos navykli na výraznější výsledky, ovšem tentokrát musí vzít s povděkem i výhru 1:0, koneckonců Pařížané se na ní poměrně nadřeli. Brest měl dokonce k dispozici pokutový kop, který ale dvacet minut před koncem neproměnil

Parc princů se znovu těšil na ofenzivní představení tria Messi, Neymar, Mbappé a poprvé se dočkal přesně ve 30. minutě. Do té doby sice měli Pařížané mírnější převahu, ale žádná velká akce se z jejich strany nekonala. To přišlo až po půlhodině hry, po perfektní pasu Lionela Messiho, který Neymar už ve vápně jednoduše zalepil a poslal ke vzdálenější tyči - 1:0.

Očekávalo se, že úvodní branka otevře "stavidla" a Pařížané přidají i další góly, ale to se nestalo. Kylian Mbappé před koncem poločasu vstřelil gól z ofsajdu, který neplatil a veškeré příležitosti domácích končily buďto na Bizotovi nebo mimo branku.

Jediná a ta největší příležitost Brestu přišla v 71. minutě. Kimpembe se ve vápně dopustil faulu a Brest měl po verdiktu sudího ideální možnost vyrovnat. Islam Slimani však italského brankáře Donnarummu nepřekonal. PSG si pak vedení 1:0 udrželo a zůstává na čele Ligue 1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele