22. kolo
04.02.2023 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Lionel Messi a Achraf Hakimi (© AFP)

Zraněními oškubané PSG vyhrálo nad Toulouse, rozhodla Messiho pohledná trefa

Presnel Kimpembe, Sergio Ramos, Marco Verratti, Kylian Mbappé, Neymar. Celá tato pětice, která se povětšinou objeví v základní sestavě, pokud je zdravá a fit či není postižená nějakým disciplinárním trestem, nebyla PSG proti Toulouse k dispozici. I v notně okleštěné sestavě se ovšem nakonec povedlo Pařížanům urvat tři body a upevnit si první pozici v tabulce Ligue 1.

Domácí přitom v Parku princů čekala podobně nevyzpytatelná zkouška jako minulou neděli, kdy se na jejich půdě představila Remeš. Rovněž Toulouse přijíždělo do hlavní francouzské metropole povzbuzené solidní formou, vždyť nováček soutěže na ligové a pohárové scéně již sedmkrát v řadě neprohrál. A že by mohl svou šňůru protáhnout, se ukázalo už ve 20. minutě.

V 17. minutě sice mohl Pařížany poslat do vedení Fabián Ruiz, avšak jeho pokus jen přeletěl břevno. Na opačné straně se tak hosté mohli dostat na koně a dokázali se opravdu prosadit ze své první větší šance tohoto měření sil. Bitshiabu, který nahrazoval ve 14. minutě zraněného Renata Sanchese, šlápl pořádně nepříjemně na Aboukhlala. Vyfasoval nejen žlutou kartu, ale zároveň nabídl protivníkovi standardku z dobré pozice. A van den Boomen ji parádně využil, mířil kolem připravené zdi přesně k tyči, k níž se brankář Donnarumma pouze smutně ohlédl.

Opravdu hodně těžkopádně působilo PSG v následných minutách. Až ve 34. minutě se mohl z vyrovnání zaradovat Messi, jeho centr z rohového čtvrtkruhu k překvapení všech propadl v malém vápně, najednou balón narazil do brankové konstrukce, přičemž se dorážející Danilo Pereira nepotkal s povedenou koncovkou, takže prostor brány netrefil. Nakonec přišla na řadu zdárná odpověď ze strany Les Parisiens ve 38. minutě, Hakimi stvořil nechytatelnou dělovku.

A v 55. minutě mohl Hakimi skórovat ještě jednou, u míče však nebyl úplně zavčasu, takže v krkolomném postavení nemohl slušně zakončit. Avšak v 58. minutě si už připsal na své konto asistenci. Odvážně se pustil do středu pole, a ač mu meruna jaksi utekla z kopačky, Messi byl pohotový a skrytou střelu usměrňoval od pokutového oblouku k tyčce. Jen marně se po tomto Argentincově skvostu natahoval gólman Dupé. Toulouse si pár šancí ve zbytku klání utvořilo. V 80. minutě mínil udeřit z přímáku znovu van den Boomen, ve třetí minutě nastavení se pak chopil smutně za hlavu Rouault, jehož dokonale vyčapal Donnarumma. A jestliže závěr duelu proti Remeši se PSG šeredně nepodařil, pak tentokráte vůči Le Téfécé těsný náskok uhájilo.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele