17. kolo
02.01.2023 15:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Renaud Ripart (© AFP)

Trápení Štrasburku pokračuje, tentokráte nezvládl přestřelku s Troyes

Štrasburk svou druhou ligovou výhru v této sezóně na své konto nepřidal, ba naopak nezískal z utkání proti Troyes ani bod, a tak stále okupuje předposlední místo tabulky v Ligue 1. Jeho soupeř se naopak vzdálil od pásma sestupu, konkrétně už na rozdíl pěti bodů, a vůbec poprvé se z výhry zaradoval Patrick Kisnorbo, první australský lodivod v top pěti soutěžích Evropy.

Stěží odhadovat, zda nepříjemnou situaci kolem bídných výsledků přežije domácí kouč Julien Stéphan. Loni bojoval se Štrasburkem o pohárovou Evropu, letos se v jeho podání koná jen horlivá snaha o udržení se na nejvyšší úrovni. Po restartu francouzské nejvyšší soutěže padl i podruhé, před pár dny se představil v Paříži, kde i přes porážku odvedl jeho tým lepší výkon.

Domácí přitom zahrozili jako první. Kdo ví, jakým směrem by se tenhle souboj upínal, kdyby Diallo hlavičku přetavil ve vedoucí gól a nezamířil pouze vedle brány. Následně totiž ESTAC zaznamenalo dva přesné zásahy, jimiž se dostalo do velkého klidu. Nejprve skóroval Ripart, a to v 16. minutě, to když se zjevil ve správnou chvíli na správném místě. Jeho spoluhráč se jal vypálit, pokus Odoberta se přitom odrazil od blokujícího protihráče Nyamsiho přímo k němu.

A ve 20. minutě Troyes udeřilo protivníka tvrdě do tváře ještě jednou. Ripart sice ještě střelbu realizovat nemohl, ale bránící Djiku, ležící na zemi, balón vypíchnul smolně do cesty Ronyho Lopese, který už se s ničím nemazal a zacílil do spodního rohu brány. Les Bleu et Blanc však stačili do pauzy aspoň snížit negativní stav, Diallo využil prodlouženého centru Bellegardeho.

Štrasburk se ve druhé půli vzchopil. A trefa Doukourého, který nekompromisně opíral svou dělovku o břevno, přičemž meruna ladně zapadla od horní brankové konstrukce za brankovou čáru, bude kandidovat bezesporu na nejpohlednější v této sezóně. Rozhodující slovo nicméně měli hosté, jež v 78. minutě rozhodli o svém triumfu. Chavalerinova volej rovněž patřila mezi fotbalové chvilky, které se nikdy nekoukají. Brankář Sels prostě neměl moc šancí zasáhnout.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bacha, číhají zde ruzní neschopenci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele