15. kolo
13.11.2022 17:05 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Strasbourg v závěru zápasu obral o dva body Lorient

Vypadá to, že hosté po desátém kole zapomněli vyhrávat. Přesto by pohárovou pozici měli udržet. Zato Julien Stéphan bude mít přes pauzu hodně o čem přemýšlet, jelikož jeho družina neopustí předposlední příčku.

Les Merlus začali na Stade de la Meinau skvěle. Už v 5. minutě zahrávali z pravé strany roh. Na přední tyči byl prodloužen na tu zadní, kde číhal zcela osamocený Terem Moffi, jehož nesnadný halfvolej se otřel o stehno na čáře hlídkujícího protihráče, a od něj putoval na místo určení - 0:1. S nepříznivým stavem věru nebyl spokojený Jean Bellegarde. Na Vita Mannoneho přesto nevyzrál.

Borcům v tom či onom táboře nešlo upřít snahu. O další pokus se postaral až autor branky v době, kdy do poločasového hvizdu scházelo pět minut. Na Nigerijcův únik bleskovým vyběhnutím zareagoval Matz Sels. Následná střela skončila o kousek vedle. Ztráta domácího výběru tedy pro druhé dějství zůstala minimální.

Vymazat ji záhy mohl Bellegarde, kdyby pro přiťuknutí od Kevina Gameira nenechal vyniknout Itala Mannoneho. Další pasáž zápasu přinesla především obětavost obranných řad. Až čtvrt hodiny před koncem měl velikou možnost čerstvý Lebo Mothiba. Své úvodní sekundy na hrací ploše si brankou neosladil, jelikož zamířil vysoko nad.

Régis Le Bris se za celý duel odhodlal k jedinému střídání, což byla možná chyba. V 87. minutě totiž defenziva nepokryla na pravé straně vápna Jeana Bellegardeho. Na hranici malého čtverce zakončující Habib Diallo sice netrefil čistě, nicméně neposedný balon muž v rukavicích zkrotit nedokázal - 1:1. Enzo Le Fée pak našel pouze Selse a Ajorqueho prosby o odpískání penalty po zákroku na jeho osobu nebyly sudím Gailloustem vyslyšeny.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele