5. kolo
31.08.2022 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Habib Diallo (© AFP)

Nantes zachránilo remízu se Štrasburkem až pět minut před koncem

Les Canaris už pomalu vyhlížejí úvodní duel Evropské ligy proti Olympiakosu Pireus. V domácí soutěži zatím sbírají body jen velmi pozvolna. A Racing je na tom ještě hůř, neboť forma z minulé sezony jest stále v nedohlednu.

Během úvodních dvaceti minut se z obou stran jednalo spíše o vyčkávanou, ačkoli brankáři se museli mít neustále na pozoru. Matz Sels musel poprvé do akce při střele Dennise Appiaha, kterou vytěsnil na rohový kop. Ve 28. minutě poslal Sanjin Prcić z levé strany centr před bránu. Ludovic Ajorque sice ještě seděl na lavičce, nicméně jeho parťák Habib Diallo byl neomylný - 1:0.

Zbývající minuty úvodního poločasu postrádaly přesnější zakončení. A když už by nějaké s velkou pravděpodobností přeci jen směřovalo mezi tři tyče, zblokovala jej soustředěná obrana do bezpečí. Ani druhá půle podle očekávání nepřinesla festival gólových možností. První velká se uskutečnila až v 65. minutě.

Fábiův centr byl prodloužen až k Mohamedu Achimu. Tenhle odchovanec Nantes přinutil muže v rukavicích k výbornému zákroku. Poté se osmělil Ludovic Blas. Svou brankou rozhodnul poslední finále Coupe de France, leč tentokrát rozvlnil síť pouze z vrchu. Více než 25 tisíc lidí na Stade de la Meinau vidělo vyrovnávací zásah až v 85. minutě.

"Kanárci" se za žádnou cenu nechtěli v pokutovém území soupeře nechal obrat o míč. Egypťan Mostafa Mohamed, jenž přišel na hostování z Galatasaray Istanbul, se pranic nezalekl tříčlenné přesily, udělal si prostor a balon vyslal k pravé tyči - 1:1. Zbývající minuty měli kulatý předmět více na kopačkách svěřenci Antoinea Kombouarého, avšak žádnou šanci už si nevytvořili.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele