11. kolo
14.10.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Strasbourg nenavázal na výhru nad Angers, v domácím prostředí nestačil na Lille

Racing se první výhry dočkal až v 9. kole, zatímco LOSC po loňské rozpačité sezoně opět útočí na pohárové umístění. Dobrou formu potvrdil Jonathan David, který se dokonce provizorně vyšplhal na čelo tabulky kanonýrů.

Během úvodní půl hodiny nebyla na Stade de la Meinau k vidění žádná zajímavá fotbalová podívaná. Když už se někdo, jak například Ibrahima Sissoko, odhodlal ke střele, byla zblokovaná. Zato padly hned tři z celkových čtyř žlutých karet. Ve 40. minutě zamířil do vápna Strasbourgu neohrožený Ismaily, kterého poslal na zem maximálně nevybíravým způsobem Maxime Le Marchand, jehož kouč Stéphan raději o poločase stáhnul, jelikož evidentně nechtěl riskovat vyloučení.

Jonathan David penalty umí (což se možná jeho Kanadě bude hodit i na letošním mistroství světa). Zamířit do středu brány se ukázalo býti tou nejoptimálnější volbou, protože Matz Sels skákal po své pravé ruce - 0:1. Minisouboj obou borců se opakoval v nastaveném čase, jenže autor jediné dosavadní branky utkání se svým lobem neuspěl.

V 53. minutě Lille chybovalo, avšak Jean Bellegarde nic nepotrestal, protože Benjamin André ukázal svou obětavost. Těsně před vypršením úvodní hodiny hry šel David znovu sám na gólmana, který jeho čitelnou střelu lapil. Skóre se opět pohnulo až v 76. minutě. Timothy Weah poslal střílený centr do kapsy mezi gólmanem a obránci, kde se zjevil jeho dvaadvacetiletý spoluhráč, který míč sice nezasáhnul úplně čistě, přesto jej z hranice malého čtverce dopravil na místo určení - 0:2.

Čtyři minutky poté svou jubilejní desátou trefu nepřidal, protože jej zastoupil Rémy Cabella, když z první uklízel míč, který mu do ideálního prostoru servíroval zase Timothy Weah - 0:3. Rozhodčí Jérémie Pignard ještě konzultoval s kolegou u videa, avšak tady bylo všechno v souladu s pravidly. Lucas Chevalier zasahoval až v závěru, konkrétně proti Gameirově hlavičce. Habib Diallo pak cílil mimo a pokus Edona Zhegrovy zlikvidoval Sels.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele