13. kolo
29.10.2022 21:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Lebo Mothiba (© AFP)

Zápas dvou rozdílných poločasů skončil remízou. Další zklamání pro Marseille připravil Štrasburk

Marseille ve 13. kole Ligue 1 ztratila nadějně rozehraný zápas a se Štrasburkem pouze remizovala 2:2. Olympique si vybudoval dvoubrankový náskok již v první půli, jenže po změně stran přišel zkrat. Nejprve dokázal snížit Lebo Mothiba a následně v nastavení vyrovnal Kévin Gameiro. Hosté tak po třech ligových prohrách v řadě a nezvládnutém utkání ve Frankfurtu v rámci Ligy mistrů prožili další hořký večer.

Duel celků z opačných pólů tabulky čekal na diváky ve Štrasburku. Racing se nacházel pouze o skóre před sestupovým pásmem, přičemž v aktuálním ligovém ročníku vyhrál pouze jednou. Marseille naopak pomýšlela na čelo tabulky, které se ale Olympionikům v poslední době vzdálilo. Tři ligové prohry v řadě určitě trenéra Igora Tudora netěšily. K návratu do vítězných vod pak mohl pomoci například obrozený Alexis Sánchez, jenž se v lize trefil už čtyřikrát, ale tentokrát začínal pouze na lavičce.

Marseille šla do vedení poměrně rychle. Již v osmé minutě zařídil výhodu jihofrancouzskému týmu Bamba Dieng, který nadýchaným obloučkem elegantně překonal vyběhnuvšího brankáře Matze Selse. V dresu Olympique byl velmi aktivní Cengiz Ünder, který se svou pílí často dostával do dobrých pozic. Problém byl, že celému jeho týmu prakticky chyběla finální fáze. Nejblíž gólu byl mladý Turek po necelé půlhodině hry, kdy z hranice vápna nastřelil pravou tyč. Hosté se tak radovali až ve 35. minutě. Issa Kaboré se dobře zorientoval ve vápně a zužitkoval parádní přihrávku, kterou od spoluhráčů dostal.

Jihofrancouzský celek byl po návratu z kabin sice dále statisticky lepší, avšak rozdíl mezi oběma týmy se začal zmenšovat a utkání přecházelo do větší pasivity. Hra se značně kouskovala vinou častých střídání a případně i faulů. Štrasburk chvílemi vypadal, jako by mu očekávaná prohra s favoritem ani nevadila. Olympionici si jednoduše posouvali míč a minutky prostě plynuly. Tento plán se Marseille značně zkomplikoval čtvrthodinu před koncem, kdy se prosadil Mothiba, který úžasnou střelou po centru vymetl šibenici. Z gólového repertoáru to ale nebylo všechno, protože Gameiro dostal v závěru hned tři šance, z nichž tu poslední ve čtvrté minutě nastavení proměnil.

Štrasburk využil momentální nepohody svého soupeře a dokázal získat alespoň bod. Příští zápas čeká Racing 5. listopadu, kdy zavítá na půdu Ajaccia. Tým z Marseille přivítá o den později Lyon.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele