9. kolo
01.10.2022 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Arnaud Kalimuendo (© AFP)

Racing Štrasburk nezabral ani po repre pauze a Stade Rennes podlehl

Fotbalisté Štrasburku se ve francouzské nejvyšší soutěži dál trápí a v sobotu prohráli i se Stade Rennes 1:3. Veškeré plány na bodový zisk dostaly ze strany domácích trhliny ve 29. minutě, kdy byl vyloučen Nyamsi. Oslabení Alsasané pak nedokázali soupeři vzdorovat a na své první vítězství stále čekají.

Jakoby trápení Racingu nebralo konce. Stade Rennes mělo hned v úvodu velkou šanci, kterou ještě Martin Terrier nedokázal proměnit a balón poslal jen do náruče Selse. Kévin Gameiro pak o několik minut později poslal domácí do vedení, ale jeho dorážce předcházel ofsajd a branka tak neplatila. Pro vývoj celého zápasu byla naprosto zásadní 29. minuta. Nyamsi zákrokem z kategorie kung-fu snad nemohl vyfasovat nic jiného než červenou kartu a domácí se rázem ocitli v nepříjemných problémech.

A to zvláště potom, co hosté vstřelili ještě v prvním poločase vedoucí gól. Truffert našel Arnauda Kaliumenda, jenž povedenou střelou z otočky překonal brankáře Selse. V nastaveném čase prvního poločasu ještě trefil Martin Terrier břevno a více se nestalo.

Otěže zápasu drželi pevně hosté a po změně stran své dílo dokonali. Ve 49. minutě se konečně prosadil Martin Terrier, když jednoduše dorazil balón do odkryté branky po střele Kaliumenda. Racing úplně přestal hrát a jen sledoval, jak Rennes pálí jednu šanci za druhou a v 61. minutě střílí třetí gól. Amine Gouiri měl prakticky stejně snadnou práci před prázdnou brankou jako před ním Terrier.

Bylo jasné, že o vítězi zápasu bylo rozhodnuto. Samotné utkání ale ještě nabídlo několik zajímavých šancí, včetně korigujícího gólu Štrasburku. Traorého faul na Gameira totiž znamenal pokutový kop a ten proměnil Habib Diallo. Ofenzivně laděné utkání zvedalo diváky ze sedadel až do závěrečného hvizdu, nicméně další branka ani po tutovkách Bellegradeho či Ablineho nepadla. Stade Rennes veze z Alsaska důležité tři body, zatímco domácí prodloužili své čekání na první ligovou výhru v této sezoně. Racing díky tomu zůstává v sestupovém pásmu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele