20. kolo
29.01.2023 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Toulouse (© AFP)

Trápení Štrasburku pokračuje, tentokrát nestačil doma na Toulouse

O sedmou výhru klubu ze Stadium Municipal se dvěma trefami postaral Thijs Dallinga. TFC tedy po opětovném postupu ukazuje, že rozhodně má kádr na to, aby se mezi elitou usadilo na delší dobu. Naopak Racing jen nostalgicky vzpomíná na předchozí ročník, ve kterém vybojoval skvělou šestou příčku.

Stade de la Meinau vidět tentokrát první velkou šanci až v 18. minutě. Poprvé o sobě dal vědět Dallinga, když doklepnul míč do sítě poté, co Matz Sels vyrazil k jeho nohám pokus Branca van den Boomena. Bohužel pro skvadru Philippa Montainera nemohla být tahle trefa kvůli ofsajdu uznána, což potvrdil videorozhodčí.

V každém případě, Toulouse to mohlo hodně mrzet, protože už za 120 sekund Kevin Gameiro hravě přelstil Nicolaisena a Rouaulta, načež křižnou střelou stvořil první branku této partie - 1:0.

Jenže za pět minut bylo zase všechno jinak, neboť Le Marchand při odkopu kvůli předchozí teči chyboval, čímž nabídnul příležitost Dallingovi, aby z hranice vápna z voleje propálil muže v rukavicích - 1:1.

Ve 28. minutě si k přímému kopu stoupnul Branco van den Boomen a jeho rána šla nad břevno. Do poločasového hvizdu o sobě dal vědět už jenom Morgan Sanson, který se do francouzské nejvyšší soutěže vrací na hostování po nepříliš úspěšné štaci v Aston Ville. Rozhodující moment střetnutí přinesla 51. minuta.

Rafael Ratão centroval z levé strany na bližší tyč, kde číhal jeho holandský spoluhráč a díky přesné hlavičce si na konto připsal druhý zářez - 1:2.

Ve zbývající pasáži byl dvakrát vidět Habib Diallo. Jednou netrefil, podruhé už ano, leč jen do tyče. V nastaveném čase nepříznivý výsledek hodně rozčílil Gameira, který v rychlém sledu inkasoval dvě žluté karty. Ve zbývajících pěti minutkách se už skóre nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele