7. kolo
09.09.2022 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Kevin Danso (© AFP)

Lens těsně porazilo Troyes a provizorně se vyhouplo do čela tabulky

Tým Francka Haiseho zůstává jedním z posledních tří neporažených klubů. Podruhé za sebou sice zaznamenal jedinou branku, nicméně - na rozdíl od duelu s Remeší - přinesla tříbodový zisk. Naopak série neporazitelnosti v podání Estacu skončila na třech zápasech.

Už v 6. minutě centroval Argentinec Facundo Medina do soupeřova vápna, kde z první zakončoval do břevna Loïs Openda. V 10. minutě se pokoušel kolem Erika Palmer-Browna prosmýknout Jonathan Gradit. Se zlou se potázal, jelikož se po důrazném obranném zákroku ocitnul na zemi. Nicméně i kdyby se rozhodčí Hakim Ben El Hadj rozhodnul písknout faul, stejně by z toho ještě byla jenom standardní situace.

Každopádně, po čtvrt hodině musel právě Gradit uvolnit místo Przemyszlawovi Frankowskimu, jenž měl svůj velký podíl na jediném gólu tohoto střetnutí. Dostavil se v devětatřicáté minutě. Zmíněný Polák centroval ze standardní situace z levé strany na hranici malého čtverce, kde nejvýše ze všech vyskočil Kevin Danso a připsal si nakonto premiérový zásah v tomto ročníku - 1:0.

Ve druhém poločase se na zajímavou šanci čekalo deset minut. Brice Samba zaváhal, ale téměř v posledních chvíli stačil svou chybku napravit. Mama Baldé se sice snažil, nicméně tohle nebyl jeho zápas. Zato v 70. minutě musel Gauthier Gallon vyrážet jedovatou ránu z kopačky Opendy, který si ve vápně šikovně udělal prostor.

Další pokus patřil Florianu Sotocovi. Šestý zásah v sezoně nepřidal, neboť o kousek minul. Mrzet ho to příliš nemuselo, protože i tak Racing dokázal dovést celou partii do vítězného konce. Za týden zajíždí na Stade de la Beaujoire v Nantes. Prozatím sedmibodové Troyes se znovu nepředstaví na domácím stadionu, nýbrž v Clermontu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Anjelsmrti

2:1

Reagovat
Championship

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele