5. kolo
31.08.2022 21:00 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Salis Abdul Samed (© AFP)

Lens pokračuje v krasojízdě, doma převálcovalo i Lorient

Lens má opravdu parádní fazónu od startu sezóny. Po jasné výhře na půdě Monaca a té další nad Rennes nemělo větší potíže doma s Lorientem, kterému nasázelo hned pět branek, a spolu s vedoucím PSG a druhou Marseille uzmulo z možných patnácti bodů hned třináct. Hosté do této chvíle naopak žádný bodový neúspěch nezaznamenali, po třech zápasech tentokráte padli.

Už ve 20. minutě mohl rozradostnit domácí výběr Poreba, nicméně z velmi výhodné pozice prostor mezi třemi tyčemi netrefil, každopádně o čtyři minuty později se již branková síť za brankářem Mvogem přece třepotala. David Costa se v pokutovém území umně uvolnil přes bránícího Abergela, z úhlu pak vyslal prudkou přihrávku na druhou tyčku, kde se ocitl nikým nehlídaný Sotoca, a ten bez obtíží dopravil míč do prázdné branky. A uběhly jen čtyři minuty, aby se Lens prosadilo gólově podruhé, to když si Saïd ťukl balón s Davidem Costou, následně v šestnáctce podnikl, leč krkolomný, tak účinný slalom kolem stopera Tálbího, nezastavil ho ani druhý ze středních obránců Laporte, čili celá individuální akce skončila pro Lens zdárně.

Možná se těmito dvěma přesnými zásahy domácí jaksi uchlácholili, takže jejich rival jako by ucítil šanci, že by se mohl dostat zpátky do hry. A ve 41. minutě pak opravdu došlo na snížení stavu, poněvadž Moffi u bližší tyčky protečoval elegantní patičkou nahrávku Ouattary za záda gólmana Samby. A krátce po obrátce bylo dokonce srovnáno, jelikož Le Fée svým centrem z rohového čtvrtkruhu našel v šestnáctce hlavičku Ouattary, který míč prodloužil za sebe na sbíhajícího si Moffiho, a ten z blízkosti z malého vápna velmi jednoduše překonával Sambu.

Až tenhle moment každopádně jako by mužstvo ze severu Francie opravdu probudil. Nakonec Les Merlus pokořilo třemi trefami, tu rozhodující přitom měl na svědomí Samed, jemuž se po bleskové akci podařilo zavčasu vsunout nohu do pobídky Cabota a usměrnit merunu přesně na tyčku. V 77. minutě znovu ukázal své schopnosti a čich ke skórování Sotoca, s bravurou totiž zvládl nacílit míč pod břevno po pasu Machada, i když nebyl ve vůbec lehkém postavení. Zisk tří bodů pečetil ještě v 86. minutě po brejku rychlonohý Openda, jehož vyslal na zteč Poreba.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele