13. kolo
28.10.2022 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Loïs Openda (© AFP)

Lens potvrdilo dobrou formu i proti Toulouse

Velký podíl na výsledku 3:0 měl Loïs Openda. Dvaadvacetiletý Belgičan přišel na hrací plochu až v 56. minutě, nicméně stihnul nasázet hattrick. Maximálně tím potěšil Seka Fofanu, který zahodil penaltu. Racingu bude po třinácti kolech patřit nejhůře třetí příčka. TFC setrvá ve středu tabulky.

Góly na Stade Bolaert-Delelis sice padaly až po změně stran, jenže to neznamená, že by se první půle obešla bez zajímavých příležitostí. První nastala po rychlém protiútoku domácích, který neskončil podle představ kvůli tomu, že zakončující Fofana neměl po Frankowského přihrávce optimálně srovnaný krok.

Krátce poté střílel Wesley Saïd a Maxime Dupé musel zasahovat. Na druhé straně se svou tečovanou střelou mírně zahrozil Zakaria Aboukhlal. Nedlouho před poločasovým odchodem do šaten pobídnul David Costa kolegu Przemyszlawa Frankowského, jenž zpoza vápna mířil nad břevno. Ve 48. minutě zajel Stijn Spierings netakticky pod nohy Costovi a kopala se penalta. Její exekuce se ujal Seko Fofana, jenže - jak už bylo naznačeno - na Dupého nevyzrál, což se před ním v aktuální ročníku "podařilo" už dvěma jiným fotbalistům. Příznivci a příznivkyně Lens se dočkali až v době, kdy se nachýlila hodina hry. Sotocův centr z pravé strany Openda koníčkem dopravil na místo určení - 1:0.

V 68. minutě mohli hosté srovnat, kdyby Moussa Diarra nehlavičkoval z malého čtverce vysoko nad. Čtvrt hodiny poté si výborně udělal prostor Alexis Claude-Maurice, jenže gólman jeho nepříliš povedený pokus v pohodě lapil. V 86. minutě si Loïs Openda počíhal na nepřesnou rozhehrávku, odstavil si Rouaulta a šaljtí pravé nohy zvýšil náskok svého týmu - 2:0.

Branco van den Boomen při snaze o korekci výsledku málem trefil tyčku. Jenže finální slovo měl opět rodák z Lutychu, který už nastoupil i za belgické reprezentační áčko. V nastaveném čase převzal míč od Claude-Maurice a křižnou střelou mezi Diarrovýma nohama nedal Dupému šanci - 3:0. Žlutá karta za svlečený dres při oslavě třetí branky jej pochopitelně vůbec nemrzela.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V jednom ze zbývajících 3 zápasu s náma Lens pěkně vymrdká.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele