8. kolo
18.09.2022 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Ajaccia (© AFP)

Ajaccio v osmém kole poprvé vyhrálo, nejtěsnějším možným rozdílem porazilo Brest

Korsický klub tak přerušil nepříjemnou desetizápasovou sérii bez bodu. Vítězství vcelku paradoxně nepřipisuje na vlastním stadionu. Na druhou stranu, tahle skutečnost jenom dokládá, že Les Pirates zatím rovněž nezažívají dobrý ročník. Ostatně i po tomto vzájemném klání patří oběma soupeřům poslední dvě příčky v tabulce.

Z časomíry neuběhlo ještě ani 120 sekund a Islam Slimani se ocitnul v první šanci, ze které však nezapršelo. Akorát se stalo, že při střetu s tím utrpěl těžší zranění brankář Benjamin Leroy, jehož tudíž musel už v 9. minutě nahradit dvacetiletý Ghjuvanni Quilichini. Nutno připomenout, že míč ze své sítě lovit nemusel.

Jeho protějšek Marco Bizot se poprvé sáhnul na míč v podstatě až ve 26. minutě. Pokus Vincenta Marchettiho se mezi nebezpečné neřadil. Quilichini se pořádně zapotil nedlouho před koncem úvodního dějství. Vychytal jak Mathiase Pereira Lageho, tak dorážku z kopačky Islama Slimaniho. Devítiminutové nastavení žádnou výraznou příležitost nepřineslo.

Druhá půle také žádné hody nepřinesla. V 64. minutě to po faulu na Achrafa Dariho vypadalo na penaltu. Jenže nakonec to po konzultaci s kolegou u videa dopadlo přesně naopak a obránce Brestu vyfasoval od Stéphanie Frappart žlutou kartu. Takže přišla řada na Ajaccio. Centr Ryada Nouiriho z pravé strany propadnul až na zadní tyč, kde jej z první uklízel Romain Hamouma - 0:1.

O pojistku se záhy pokusil Mounaïm El Idrissy. Na stavu utkání se nic nezměnilo. Ve finální desetiminutovce nejprve po srážce se Stevem Mouniém utrpěl krvavé zranění Clément Vidal. Po něm mířil mimo Romain Del Castillo. Ten samý hráč byl při svém dalším zakončení přesnější, jenže muž v rukavicích svůj tým podržel.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele