10. kolo
09.10.2022 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Terem Moffi (© AFP)

Lorient vyhrál i v Brestu a nadále stíhá PSG na čele tabulky

Les Merlus zažívají vynikající vstup do sezony, protože z úvodních deseti duelů jich vyhráli hned osm. Klub, který byl spíše pasován na boj o udržení, se tak zatím stává nejpříjemnějším překvapením Ligue 1, což v případě jednotlivých hráčů platí pro útočníka Terema Moffiho. Naopak Brestu doteď nevychází prakticky vůbec nic, takže kouč Michel Der Zakarian tuší, že si svou pozicí nemůže být nadále jistý.

Ve 4. minutě se k hlavičce dostal Islam Slimani, jenže nezamířil přesně. V době, kdy nebyla odehrána ani úvodní čtvrt hodiny, se proti Yoannu Cathlinemu vyznamenal Marco Bizot. Zbytek za něj vyřešil včasným odkopem Brendan Chardonnet. V 17 minutě centroval z levého křídla na zadní tyč Jere Uronen. Romain Del Castillo volil zakončení hlavou do protipohybu gólmana, což se ukázalo býti výborným řešením, neboť ani skluzující Julien Laporte nestihnul gólu zabránit - 1:0.

Že by ale radost příznivců Les Pirates trvala nějak dlouho, to se rozhodně napsat nedá. Už za sedm minutek vymyslel Laurent Abergel šikovný centr pro Terema Moffiho, jehož rána se odrazila od levé tyče na místo určení - 1:1. Otočit skóre chtěl ještě do poločasu Quentin Boisgard. Bohužel pro Lorient minul zařízení.

Rozhodující moment utkání přišel na pořad odpoledne v 53. minutě. Cathline po pěkné narážečce sice Chardonneta nepropálil, nicméně kulatý předmět se odrazil k Moffimu, na jehož ránu zblízka nemohl Bizot při nejlepší vůli dosáhnout - 1:2. Odpovědět chtěl Jérémy Le Douaron. Jeho nůžky si Yvon Mvogo pohlídal.

Po dalším zásahu zatoužil Terem Moffi v 78. minutě. Na muže v rukavicích nigerijský forvard sice nevyzrál, ale přesto se s osmi trefami v pořadí kanonýrů dělí o první příčku s Kylianem Mbappém a Neymarem. Následný akrobatický pokus Le Douarona skončil na horní síti. V nastaveném čase ještě zkusil štěstí Ibrahima Koné. Na těsném vítězství svého týmu už nic nezměnil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele