18. kolo
11.01.2023 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Franck Honorat a Remy Cabella (© AFP)

Dogy si vylámaly zuby na obraně Brestu. Bod bretaňský celek ze sestupového pásma nevynesl

Fotbalisté Lille nedokázali využít herní převahu, a tak v 18. kole Ligue 1 pouze remizovali v Brestu 0:0. Největší příležitost ke skórování měl po pěkné kombinaci chvíli před změnou stran Rémy Cabella. Dogy tak nedokázaly neoblíbeného soupeře znovu porazit, naposledy se jim to povedlo v prosinci 2019. Domácí si díky smírnému výsledku připsali první bod po prodloužené zimní pauze způsobené mistrovstvím světa, přesto se stále nachází na sestupové 17. příčce.

Povánoční program Brestu byl vskutku krutý. Piráti se totiž nejprve doma střetli s Lyonem a následně zavítali do Monaka. Oba duely prohráli a z pozice outsidera vstupovali i domácího zápasu s nevyzpytatelnými Dogami. Lille do aktuálního ročníku vykročilo hrůzostrašně, jeho forma se ovšem na konci kalendářního roku 2022 výrazně zlepšila. Tahounem ofenzivy byl opět Jonathan David. Více gólů než on v Ligue 1 nasázelo pouze hvězdné duo z PSG - Kylian Mbappé a Neymar.

I díky Davidově aktivitě začali hosté lépe, z čehož vyplynuly dvě rány zpoza pokutového území. Ty ale pouze rozchytaly brankáře Marca Bizota. Ve 25. minutě už byl sám kanadský kanonýr blízko skórování. Na centr ze strany si naběhl ideálně a z první vypálil, míč však mířil těsně vedle tyče. Role Pirátů nadále spočívala především v důsledném bránění a na soupeřovu půlku se dostávali sporadicky. Před koncem poločasu se útočící Dogy málem dočkaly, když se po pěkné kombinaci odhodlal k přízemní střele na zadní tyč Cabella, domácí ovšem podržel Bizot.

Pasivnímu Brestu musel o přestávce trenér vyčinit, jelikož po změně stran vyběhlo úplně jiné mužstvo. Po výborném centru do šestnáctky si skvěle naskočil Steve Mounié, jeho pohotová hlavička však pouze orazítkovala břevno. Hosté se nenechali zaskočit a v 60. minutě se objevil ve velké šanci neúnavný Cabella. Jeho tvrdý volej ale těsně minul bránu. S přibývajícím časem se snažili přiklonit vedení na svou stranu zejména hosté, do konce zápasu se jim to však nepovedlo.

Už popáté v řadě tak Lille ze vzájemného střetnutí nevyšlo vítězně, po dvou neúspěších na Stade Francis-Le Blé však alespoň dokázalo bodovat. V příštím kole 15. ledna přivítá Troyes, Brest tentýž den zavítá do Lens.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele