16. kolo
28.12.2022 21:00 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

Lyon zvládnul zápas s Brestem a připisuje si sedmou výhru

Les Gones zatím i v této sezoně marně hledali stabilní formu. V prvním utkání po mistrovství světa, na němž klub z regionu Rhône-Alpes reprezentovali pouze dva fotbalisté (Nicolás Tagliafico a Karl Toko Ekambi), dokázali zvítězit, a pohárové příčky jsou mu tudíž stále na dosah. To ovšem neplatí pro Les Pirates, kteří setrvávají v sestupovém pásmu.

Už ve 3. minutě musel na zem Marco Bizot, protože jeho směrem dobře po zemi pálil Rayan Cherki. Gólman domácího celku se činil i po 180 sekundách, kdy vyrážel navštívenku od Lacazetteho. Ten ve 21. minutě přihrával z pravé strany napříč malým vápnem a Maxence Caqueret uklízel do odkryté klece - 0:1.

Hned po rozehrávce mohl odpovědět Steve Mounié, kdyby o malinký kousek neminul. Dočkal se tedy až Mathias Pereira Lage ve 29. minutě. Během exekuce přímého kopu z nějakých dvaadvaceti metrů nastřelil ve zdi stojícího Karla Toko Ekambiho a Anthony Lopes už nestačil na náhlou změnu směru míče zareagovat - 1:1.

Jenže záhy byl hodně vidět Rayan Cherki. Nejprve obdržel žlutou kartu a poté zacílil levačkou k levé tyči - 1:2. Další průšvih pro Brest okamžitě následoval, protože Brendan Chardonnet ve skluzu zahrál rukou. A protože se tak stalo v jeho vlastní šestnáctce, kopala se penalta. Lacazette mířil po své pravé ruce, kdežto Bizot skákal na opačnou stranu, takže nebylo co řešit - 1:3.

Bývalý hráč Arsenalu mohl do poločasového odchodu do šaten už tak příznivý stav ještě navýšit, leč tváří v tvář muži v rukavicích napodruhé neuspěl. Nahradit jej tedy musel krátce po startu druhého dějství Tetê, když z voleje uklidil na místo určení pobídku od Karla Toka Ekambiho z levého křídla - 1:4. Tohle už pro tým Bruna Grougiho vypadalo velmi neslavně.

Místo debaklu však došlo dvacet minut před koncem ke snížení, neboť po rohovém kopu Romaina Del Castilla hlavičkoval nechytatelně Steve Mounié - 2:4. Hned po rozehrávce zamezil gólman Brestu pátému zásahu v jeho síti. V nastaveném čase se o lehkou korekci výsledku chtěl postarat Hugo Magnetti, ale na Lopese nevyzrál.

Olympique bude o další tříbodový zisk usilovat na Nový rok, kdy přivítá doma Clermont. Hráči Brestu zajíždějí ve stejný den na Stade Louis II do Monaka.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele