2. kolo
14.08.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Nuno Tavares (© AFP)

Marseille další gólový příděl nenachystala, z Brestu veze remízu

Zatímco proti Remeši to byla před týdnem při výhře 4:1 vcelku jednostranná záležitost, tentokrát dokázali hráči OM překonat Marca Bizota jenom jednou. Les Pirates si proto připisují první bod v sezoně.

Igor Tudor nechal minule dvougólového Luise Javiera Suáreze jenom na lavičce. Přesto mohl jít jeho výběr už ve 4. minutě do vedení. Mattéo Guendouzi si výborně obhodil Brendana Chardonneta. Bizot stačil jenom vyrazit a o definitivní odkop do bezpečí se postaral až Lilian Brassier. V závěru úvodní čtvrthodiny pálil nepřesně Pierre Lees-Melou. Jeho chvíle měla teprve přijít.

Leonardo Balerdi pak vymyslel riskantní malou domů, se kterou měl Rubén Blanco plné nohy práce. Ve 24. minutě našel Franck Honorat kolegu Magnettiho, jehož dobrá rána se nakonec mezi tři tyče nevešla. Za deset minut centroval z levého křídla Mathias Pereira Lage. Jérémy Le Douanron se odhodlal k rybičce, po které zvonila branková konstrukce.

Velká škoda pro Brest, jelikož necelých 240 sekund poté rozehrál Cengiz Ünder rohový kop na mimo vápno stojícího Jonathana Clausse, který svým centrem našel na zadní tyči si nabíhajícího Nuna Tavarese, jenž to neměl jednoduché, ale přesto dokázal poslat svůj tým do vedení - 0:1.

Arkadiusz Milik pak trefil Lees-Meloua loktem do tváře, avšak rozhodčí Jérémy Stinat zřejmě chybně do kapsičky pro druhou žlutou nesáhnul.

Do druhého poločasu naskočila čerstvá posila z Interu Milán. Alexis Sánchez byl aktivní. Gól však nedal. Nezadařilo se ani jeho spoluhráči Claussovi, který cílil v 50. minutě nad bránu. Stejně si počínal i Youcef Belaïli. Blanco pak musel vyrážet Honoratovu navštívenku. Ovšem po hodině hry se už skóre podruhé v zápase měnilo.

Rohový kop odvrátila defenziva klubu z přístavního města jenom k Pierrovi Lees-Melouovi, který se do balonu ve vzdálenosti osmnácti metrů od brány pořádně opřel a nechytatelnou pumelicí z první vyrovnal - 1:1.

Otočit výsledek mohl Le Douaron, leč neodhadnul dráhu letu míče. Ten samý hráč zazdil i stoprocentní příležitost, kterou pro něj přichystal mrštný Belaïli. Rubén Blanco na začátku závěrečné desetiminutovky ještě tygřím skokem vyrážel hlavičku Irvina Cardony. Více pozoruhodného už borci na hrací ploše nestihli.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele