12. kolo
23.10.2022 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Remeše (© AFP)

Remeš si rozhodující gól duelu s Auxerre schovala až na závěr

Les Rouges et Blancs měli před tímto kláním na kontě tři remízy v řadě. Na AJA měli dobrý důvod si věřit, protože bilance vzájemných zápasů hovoří jasně v jejich prospěch. Díky dalšímu vítězství mají na kontě dvanáct bodů, zatímco soupeř zůstává v sestupovém pásmu.

Už v úvodní minutě si Jubal Júnior oddychnul, že neviděl žlutou kartu. Stejně tak na druhé straně Cheick Keita mohl rozhodčímu Hakimu Benovi El Hadjovi děkovat, že jeho drsnější zákrok na Sakhiho kotník nebyl nijak "oceněn". Až ve 23. minutě se do balonu pořádně opřel Kamory Doumbia. Benoît Costil byl mezi třemi tyčemi pozorný.

Bývalý hráč Bordeaux si zanedlouho musel poradit i s pokusem Folarina Baloguna. Další minisouboj obou borců vyšel lépe pro fotbalistu hájícího barvy Remeše, protože takhle výtečnou Zeneliho pobídku za obranu nepřetavit v gól snad ani nešlo - 1:0. Že by se většina diváků a divaček na Stade Auguste-Delaune radovala z vedení dlouho, to se rozhodně napsat nedá.

Hned za necelých 240 sekund centroval Hamza Sakhi z pravé strany na malé vápno, kde se hlavou ukázkově prosadil M’Baye Niang - 1:1. Krátce poté pálil pozdější hrdina Junya Ito, nicméně tentokrát ještě na muže v rukavicích nevyzrál. V nastaveném čase úvodního poločasu vysunul Locko do úniku Baloguna, jenž udělal kličku Costilovi a zakončil do prázdné. Bohužel si o několik centimetrů nepohlídal ofsajdovou hranu.

Po změně stran se jako první osmělil Yunis Abdelhamid. Potom Arber Zeneli přihrál Dionu Lopymu, jehož střelu z otočky zastavil brankář. Čtvrt hodiny před koncem centroval Flips na Baloguna, jenž orazítkoval tyč. V 87. minutě Costil nechtíc prodloužil střílený pas pro Itoa, pro kterého nebyl problém zacílit zblízka do odkryté klece - 2:1. V nastavení se dostal k pokusu Rayan Raveloson. Remízu svému klubu s ním nezařídil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedna nebo nula, alespon tak to vidí bookmaker naší jedničky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele