14. kolo
06.11.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Remeše (© AFP)

Remeš vyzrála na oslabené Nantes a neprohrála už v šesti po sobě jdoucích utkáních

V opačném gardu se tedy opakoval stejný výsledek, jako při předchozím vzájemném klání těchto dvou celků, které ve prospěch Les Canaris rozhodnul Moses Simon. Na hrací ploše nechyběl ani tentokrát, nicméně střelecky se neprosadil, takže bretaňský klub zůstává těsně nad sestupovým pásmem, zatímco výběr Williama Stilla má nakročeno do horní poloviny tabulky.

Ve 4. minutě zahrávali domácí roh. Centr Alexise Flipse doputoval k Folarinu Balogunovi, který by snad i skóroval, kdyby se mu do cesty nepostavil jeden z obránců. Ludovic Blas se následně ocitnul v dobré pozici, jenže cílil přesně do středu brány, kde číhal Yehvann Diouf. Po úvodní desetiminutovce zahrozil Yunis Abdelhamid. Bohužel pro něj i pro celou Remeš mu hostující svatyně byla malá.

Simon ve 21. minutě pobídnul francouzského reprezentanta Moussu Sissoka, jenž potvrdil, že na hřiště obvykle mívá jiné úkoly, než je střílení gólů. V závěru úvodní půlhodiny předvedl dobrý obstřel pozdější hříšník Nicolas Pallois. Skóre však nezměnilo ani po ráně Flipse, kterou skvěle vyrazil Alban Lafont. Poločas zakončil Sissoko ranou do břevna.

Velká škoda pro Nantes. Tím spíše, že devět minut po startu druhé půle Pallois srazil Baloguna, což rozhodčí Ruddy Buquet ocenil druhou žlutou, a tím pádem červenou kartu. Stalo se tak krátce poté, co hostující jednička skvěle zasáhla proti pokusu Arbela Zenelimu, kterému výborně servíroval balon právě faulovaný hráč.

V 65. minutě zahrozil Emmanuel Agbadou, leč brankáře "Kanárků" nepřelstil. Úplně stejně dopadnul za čtyři minutky Kamory Doumbia. Při další Balogunově šanci měli hosté i trochu pověstného fotbalového štěstíčka, zatímco při další střele Lafont opět čaroval. V 80. minutě rozhodčí zkontroloval záznam a usoudil, že byl Mitchell van Bergen faulován.

K pokutovému kopu si stoupnul Folarin Balogun. Střílel po své pravé ruce, zatímco muž v rukavicích skákal na zcela opačnou stranu, tudíž si v New Yorku narozený útočník mohl na konto připsat osmou branku v sezoně - 1:0.

Doumbia málem přidal záhy pojistku, kdyby Lafont nepotvrdil, že po návratu z Fiorentiny patří k nejlepším brankářům v Ligue 1. I přes jeho výborný výkon to Nantes bohužel tentokrát na body nestačilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele