4. kolo
28.08.2022 17:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Junya Ito (© AFP)

Remeš dokázala přibrzdit Lyon

A to i přesto, že hrála půl hodiny o deseti. Nakonec o těsné vedení přišla až čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby, kdy vyrovnal Moussa Dembélé. Les Gones, kteří mají duel s Lorientem k dobru, přesto setrvají na pohárové pozici, zatímco Les Rouges et Blancs neopustí tu sestupovou.

Jako první se pokusil ohrozit branku soupeře už ve 2. minutě Nico Tagliafico. Střela byla k nelibosti příznivců a příznivkyň Lyonu zblokovaná. Po čtvrt hodině pálil z úhlu Junya Ito a Rémy Riou musel být pozorný. Japonský útočník, který přišel před sezonou z Genku, se prosadil až ve 24. minutě, jelikož ukázkově hlavou usměrnil do sítě centr od Maxime Busiho - 1:0.

Brankář hostujícího celku pak skočil pod nohy Folarinu Balogunovi, nicméně riskantní zákrok se vyplatil. V nastaveném čase se minisouboj obou borců opakoval. Muž v rukavicích nakonec šikovný pokus o lob zneškodnil. Po startu druhé půle rozehrál Thiago Mendes přímý kop rovnou na bránu, kde si Patrick Pentz poradil podle představ fanoušků a fanynek klubu z historického města.

Na opačném pólu rozehrál Andreaw Gravillon standardní situaci tak, že míč skončil těsně mimo. V době, kdy byla odehrána téměř hodina hry, nepříjemně zakončoval Tetê, jenže Pentz měl svůj den. Naopak Dion Lopy už nepochybně zažil řadu lepších, protože po svém ostrém skluzu, během kterého sejmul Alexandre Lacazetta, rozhodně nemohl čekat, že by se s ním sudí Stinat chtěl dále potkávat na hrací ploše.

Skvadra Petera Bosze byla, početní převaze navzdory, dosti nervózní. A dočkala se až v 86. minutě. Silný Moussa Dembélé vyskočil při Cherkiho centru o něco výše, než Gravillon, a na jeho razantní hlavičku nemohl ani v dobré formě chytající Pentz dosáhnout - 1:1. Posila z Austrie Vídeň měla v nastaveném čase i trochu štěstí, že Lacazette na hranici malého čtverce balon lépe nezkrotil a poslal jen vysoko nad.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele