3. kolo
21.08.2022 17:05 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Rennes zápas s Ajacciem zvládlo, přestože dva jeho hráči viděli červenou kartu

Tým, který obhajuje čtvrtou příčku, se tedy dočkal v nové sezoně prvního vítězství až na třetí pokus. Štěstí v neštěstí bylo, že červená karta pro Ugochukwua přišla až v závěru utkání. V každém případě platí, že Ajaccio zůstává aktuální s jedním bodem na sestupové pozici. I proto, že jindy neomylný Mangani zahodil penaltu.

Na první šanci se sice v Roazhon Parku čekalo skoro čtvrt hodiny, přesto hráčům do té doby nescházela aktivita. Martin Terrier se prosadil až v 18. minutě, kdy zahrál na housle protihráči, aby z dvaceti metrů zacílil milimetrově přesně k levé tyči - 1:0. Další fáze tohoto střetnutí se nesla ve znamení nepřesností a v případě Korsičanů taky nedostatku kreativity v ofenzivní fázi.

Proto to byl ve 40. minutě Arnaud Kalimuendo, kdo prověřil připravenost Benjamina Leroye. V nastaveném čase nařídil Hakim Ben El Hadj správně penaltu. Thomas Mangani sice proměnil, jenže nepočkal na písknutí. Při druhém pokusu už úspěšný nebyl, a proto šli hosté do šaten s jednobrankovým mankem.

To platilo až do minuty sedmapadesáté, kdy neúspěšný exekutor pokutového kopu alespoň částečně odčinil svoje zaváhání, když našel Mounaïma El Idrissyho, jehož rána se pro Alemdara ukázala býti nechytatelnou - 1:1. Jenže za pět minutek prodloužil Loïc Badé rohový kop na zadní (pravou) tyč, kde se křižnou hlavičkou úspěšně prezentoval Arthur Theate - 2:1.

Svěřenci Oliviera Pantaloniho těžko nacházeli recept na zformovanou obranu. V 83. minutě nad výrokem rozhodčího tolik rozčiloval rezervní gólman Romain Salin, až vyfasoval v rychlém sledu dvě žluté karty a musel zmizet do útrob stadionu. V nastaveném čase jej následoval Chimuanya Ugochukwu, protože nepochopitelně kopnul protihráče.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele