7. kolo
11.09.2022 17:05 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Rennes (© AFP)

Rennes přibalilo Auxerre na cestu domů pět branek

V součtu s Evropskou ligou Les Rouges et Noirs teď neprohráli tři utkání za sebou. S výjimkou prvního kola také pokaždé skórovali, ačkoli takový gólostroj, jakým se prezentovali v minulé sezoně, se jim zatím rozvinout nedaří. Proto jim v tabulce patří až šesté místo, zatímco ligový nováček setrvává na čtrnáctém.

Skvadře trenéra Bruna Génésia hrála náramně do karet skutečnost, že už ve 3. minutě skryl Kamaldeen Sulemana svou přízemní střelu za obránce, načež se míč odrazil od pravé tyče a skončil v síti - 1:0.

Vzápětí Bourigeaud našel Amineho Gouiriho, který hlavičkoval mimo. V závěru otevírací patnáctiminutovky bylo před Costilem znovu hodně rušno. Na druhou trefu si ochozy musely ještě počkat.

Nedočkali se ani za minutku, protože Sulemanovu akci dokázal v poslední chvíli zmařit Paul Joly. Lassine Sinayoko na opačném pólu věřil, že se mu podaří vyrovnat, avšak zamířil pouze do boční sítě. Po půlhodině hry se osmělil jeho spoluhráč Mathias Autret a Steve Mandanda se musel činit. Pozadu nechtěl zůstat ani M’Baye Niang, nicméně v jeho případě by se muselo hrát na bránu o větších rozměrech.

Po prvním dějství to nevypadalo, že by hosté měli z Bretaně odjíždět s nějakým velkým přídělem. V 60. minutě chyboval Alexandre Coeff coby poslední instance. Amine Gouiri se chopil balonu a přízemní střelou zvýšil vedení na 2:0.

Prakticky záhy po rozehrávce Martin Terrier na Benoîta Costila ještě nevyzrál, leč chuť si spravil v minutě osmašedesáté, když zblízka dopravil do hostující svatyně lehce tečovanou přihrávku napříč pokutovým územím - 3:0.

Další hřebíček pro tým Jean-Marca Furlana přišel na pořad večera v 78. minutě. Dlouhý nákop vlastního gólmana si Flavien Tait vcelku optimálně zpracoval. Ještě důležitější bylo, že se nenechal odstavit Gideonem Mensahem. Přiťuknutí Costil nezachytil, takže bylo možné ve skluzu zaznamenat čtvrtou branku - 4:0.

V 85. minutě už bylo domácích borců celé hřiště. Gouiri sice muže v rukavicích nepřekonal, další pokus byl zblokován. Nicméně kulatý předmět se nakonec odrazil ke střídajícímu Matthisi Ablinemu, jehož volej zapadnul přesně k levé tyči - 5:0. Trenér měl šťastnou ruku, jelikož jeho svěřenec nebyl v té době na trávníku ani dvě minutky.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Známá šifra-NK.

Reagovat
smazaný uživatel

V pořádku. Necht mají v sázkovkách okousané nehty až po lokty. Je mě to u ...... .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele