11. kolo
16.10.2022 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Lyon odjíždí z Rennes s nepořízenou

Laurentu Blancovi premiéra na lavičce nového týmu nevyšla. Jeho Lyon se sice ujal vedení, jenže domácí dokázali skóre otočit a nakonec jim tři branky stačily k těsnému vítězství a jisté pozici mezi šesti nejlepším kluby tabulky, zatímco Les Gones zůstávají v jejím středu.

Ve 3. minutě se rozhodčí Stéphanie Frappart srazila s Moussou Dembélém, což by měl problém rozdýchat i kdejaký muž. Nakonec se vrátila do hry a odpískala celý zápas. Po deseti minutách proto viděla, kterak Gouirimu neušla skutečnost, že na něj letící centr byl tečovaný. Proto se rozhodnul pro zakončení nůžkami, které ovšem nebylo z těch přesných.

V závěru otevírací čtvrthodiny zahrávali svěřenci Bruna Génésia, jenž tedy stál proti svému bývalému klubu, rohový kop. Obrana po Bourigeaudově centru totálně zapomněla na Christophera Wooha, jehož hlavička skončila těsně nad břevnem. Ve 20. minutě si Arnaud Kalimuendo nedělal problémy a prostě z úhlu vypálil Lopesovým směrem.

Skóre se však měnilo až při následné akci na opačném pólu hrací plochy. Dembélé podržel balon pro nabíhajícího Tagliafica, který z levé strany nacentroval před bránu, kde hlavou rázně uklízel do sítě Alexandre Lacazette - 0:1.

Další dva pokusy skončily jenom na boční síti. Až ve 38. minutě poslal balon za obranu Bourigeaud. Martinu Terrierovi jej stačilo pouze malinko líznout hlavou, takže po odrazu od země skončil v bráně - 1:1.

Druhé dějství začalo pro Les Rouges et Noirs výborně. Nebylo z něj odehráno ani 120 sekund, když Lorenz Assingon našel na přední tyči Gouiriho, který bleskově zacílil za Lopesova záda - 2:1. Další minuty přinesly více nepřesných střel. Tuhle statistiku utnul až v 70. minutě Alexandre Lacazette, pro kterého šlo o šestý zásah v sezoně.

Tagliaficův přízemní centr před bránu byl pro Dembélého příliš dlouhý. Steve Mandanda však míč odrazil pouze k staronové posile z Arsenalu, která s dorážkou neměla pražádný problém - 2:2. Jenže nerozhodný stav tentokrát vydržel pouhých pět minut. Pak totiž Martin Terrier posedmé v ročníku skóroval. Celé defenziva Blancova výběru dost zaspala, takže mohl v pohodě hlavou uklidit Truffertovu pobídku z levé strany - 3:2.

Ve zbývajících minutách si fotbalisté z Roazhon Parku počínali až příliš zkušeně na to, aby soupeři dovolili byť jenom ohrožení vlastní svatyně. Rennes se evidentně začíná rozpomínat na výkony z minulé sezony, jelikož má na kontě už 23 vstřelených branek, což je po vedoucím PSG nejvíce.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele