19. kolo
15.01.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

PSG znovu klopýtlo, tentokrát bylo nad jeho síly Rennes

Na Nový rok obhájce titulu nestačil na svého nejbližšího pronásledovatele z Lens. A po výhře nad trápícím se Angers přišla další porážka, kterou neodvrátilo ani hvězdné útočné trio. V polovině z posledních šesti případů dokázal bretaňský klub PSG porazit. Díky celkově jedenácté výhře se bodově dotáhnul na čtvrté Monaco.

Úvodní dvacetiminutovka nepřinesla mnoho pozoruhodných momentů, jaké by měly bezmála 28 000 diváků v Roazhon Parku zvednout ze sedadel. Až v jejím závěru zakončoval dobrou akci Lionel Messi, jenže nepřesně. Ještě před koncem zahajovací půl hodiny se musel činit Gianluigi Donnarumma, když jeho pozornost vyzkoušel Arnaud Kalimuendo. Italský mistr Evropy chytil další pokus už ve 33. minutě. A na zem musel znovu poté, co Amine Gouiri mířil po zemi k levé tyči.

V prvním dějství tedy byli aktivnější domácí. Zůstat v klidu mohli i bezprostředně po změně stran, jelikož Nordi Mukiele nevyzrál na Steva Mandandu. Ten zasahovat ani nemusel, protože by se stejně pískal ofsajd, kdyby míč skončil za jeho zády.

Lovro Majer nechtěl za svými spoluhráči zaostávat, nicméně jeho výbornou střelu opět likvidoval strážce svatyně PSG. A v 65. minutě se už Rennes radovalo. Achraf Hakimi nezvládnul u brankové čáry na levé straně vápna souboj s Adrienem Truffertem, jenž tudíž mohl servírovat před bránu, a odtud z voleje po zemi uklízel neomylný Hamari Traoré - 1:0.

To už byl na trávníku i střídající Kylian Mbappé, který v kombinaci s Messim a Neymarem tentokrát nic nevymyslel. V tomto klání, ve kterém nebyla udělena ani jedna žlutá karta, vyprodukovali hosté jedinou střelu, která mířila mezi tři tyče. I kvůli tomu se jejich náskok na čele tabulky snížil na rozdíl pouhých tří bodů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele