21. kolo
01.02.2023 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Amine Gouiri (© AFP)

Rennes jasně přehrálo Štrasburk a v tabulce udrželo pátou příčku

Poslední dva duely bretaňskému celku nevyšly. Obě přinesly porážku, přičemž ta první znamenala vypadnutí z Coupe de France. V rámci 21. kola Ligue 1 však využil slabé formy Racingu, který zůstává v sestupové zóně.

Není pochyb, že svěřencům Bruna Génésia velmi pomohl brzký gól, o který se už ve 3. minutě postaral Amine Gouiri, když mu po přihrávce od Trufferta dosti pomohla teč Alexandra Djikua, po které Matz Sels nemohl při nejlepší vůli reagovat - 1:0. Domácí byli nadále jasně lepší, a proto si už po dvaceti minutách hry vytvořili dvoubrankové vedení.

Gólová hlavička Baptisteho Santamaríi sice byla kvůli ofsajdu odvolána, ale hned poté si Gouiri vyměnil balon s Désirém Douém a z hranice malého čtverce bez větších problémů skóroval - 2:0.

V závěru otevíracího dějství si Mathieu Le Scornet na lavičce Štrasburku pořádně oddychnul, když Bourigeaudova snaha skončila pouze na břevně.

Díky bylo dokonáno necelých šest minut po startu druhého poločasu. Bourigeaud posunul na Flaviena Taita, který přihrál na pravou stranu šestnáctky, kde číhal neobsazený Doué, jenž pěknou akci zakončil přízemní střelou do protipohybu muže v rukavicích - 3:0. V ten moment by se v Roazhon Parku patrně nenašel nikdo, kdo by si ještě vsadil na vítězství Racingu.

Les Rouges et Noirs si byli dobře vědomi toho, že mají díky stoprocentní efektivitě dostatečný náskok na to, aby pošetřili síly do do dalšího zápasu, který svedou doma proti Lille. Naopak sestupem ohrožený soupeř, jenž v první únorový den roku 2023 ani nevystřelil mezi tři tyče, bude doufat, že o víkendu zvládne bodovat v utkání proti Montpellieru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele