15. kolo
12.11.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Benjamin Bourigeaud (© AFP)

Rennes připravilo Toulouse třetí porážku v řadě

TFC však nemusí smutnit, protože na sestup najdeme větší adepty. Naopak v Bretani vědí, že přestávku vyplněnou mistrovstvím světa přečkají na vynikající třetí pozici.

Po uplynutí úvodní desetiminutovky cílil těsně vedle pravé tyči Benjamin Bourigeaud. Další fáze utkání přinesla před oběma brankami relativní klid. To se změnilo v minutě pětadvacáté, kdy si výborně zaběhnul do volného prostoru ve vápně Bourigeaud, načež k němu doputoval centr Lovra Majera, a následná střela byla pro Maxima Dupého zcela nechytatelná - 1:0.

Jednička ve službách klubu ze Stadium Municipal musela hned po rozehrávce čelit nebezpečné ráně z kopačky Martina Terriera. Po půl hodině se k hlavičce dostal Zakaria Aboukhlal a Steve Mandanda, jenž poletí po tomto víkendu do Kataru, musel předvést rutinní zákrok. Jeho protějšek si na balon opět sáhnul ve 37. minutě, kdy bylo nutné jít na zem kvůli nepříjemné střele Amina Gouiriho.

Po změně stran se jako první propracoval do šance Chorvat Majer, jehož se nadcházející fotbalový svátek bude rovněž osobně týkat, avšak skórovat v rámci Ligue 1 se svěřenci Philippa Montaniera mu nebylo přáno. Z úhlu to pak zkusil Branco van den Boomen, a hosté pak dostali příležitost zahrávat rohový kop.

Zprvu to vypadalo, že si s ním Les Rouges et Noirs dokážou poradit, jenže míč doputoval zpět do vápna, kde jej Rasmus Nicolaisen posunul na Thijse Dallingu, a ten překonal vyběhnuvšího brankáře - 1:1. Hned poté z rohu pokutového území pálil Hamari Traoré. Bohužel těsně nad. Ovšem domácí šli do vedení ještě předtím, než uběhla otevírací hodina hry.

Majer na hraně šestnáctky pobídnul na levé straně číhajícího Martina Terriera, jehož pokus vyrazil Dupé pouze k Arnaudu Kalimuendovi, a jeho dorážka podle očekávání skončila na místě určení - 2:1. Zbývající pasáž se už musela obejít bez vyložených možností, jelikož Rennes si těsný náskok zkušeně hlídalo a soupeře nepustilo do žádných větších akcí.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurz 1,51 je na domácí v této sezoně již po třetí. Ve 3. kole byl kurz na dvoječku 7,82. V 10.-6,89. Nyní je 5,99. Co to zkouší-opisovač????

Reagovat
Dron

A remízy bereš v úvahu? Na ně je totiž taky určitá pravděpodobnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Remízka je pro mě super výsledek ve všech zápasech .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele