11. kolo
16.10.2022 13:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Stijn Spierings (© AFP)

Toulouse bylo v zápase s Angers o jednu branku lepší

Hosté se chtěli vyvarovat sedmé porážce v sezoně, nicméně kontaktního gólu se dočkali až v nastaveném čase. Nadále tedy setrvávají v sestupovém pásmu, které čítá čtyři místa, protože - jak známo - od příští sezony bude v Ligue 1 působit jenom 18 týmů. V případě TFC zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se po postupu mělo opět vrátit o patro níž.

Po deseti minutách hry to vypadalo, že si Stijn Spierings počínal při obírání Boufala o balon až příliš důrazně, ale penalta se nekopala. Místo toho rozehráli domácí pohlednou akci, kterou zakončil Brecht Dejaegere po Chaïbiho přihrávce přízemní střelou ze šesti metrů, na kterou neměla Yahia Fofana šanci dosáhnout - 1:0.

Ve 20. minutě mohl Maxime Dupé děkovat Issiagovi Syllovi, že v poslední chvíli strčil nohy do střely Adriena Hunoua, která by s největší pravděpodobností znamenala vyrovnání. Také další pokus patřil borcům oblékajícím dres SCO. Himad Abdelli pálil tvrdě, jenže nikoli tak, aby vyzrál na pozorného brankáře.

Od úvodního hvizdu byl velmi aktivní Rafael Ratão. Zaslouženého zářezu se málem dočkal v závěru úvodní půlhodiny, kdyby měl jen o něco lépe seřízená mířidla. Takhle přišla řada na Nabila Bentaleba, jehož přímý kop přes zeď z nějakých osmnácti metrů skončil ukázkově na místě určení - 1:1.

Ve 39. minutě se ukázalo, že Souleymane Doumbia v rohu pokutového území lehoučce líznul rukou centr Rafaela Ratãa. Benoît Bastien se šel podívat na záznam a ukázal na penaltový puntík.

Branco van den Boomen nezvolil zakončení z nejpřesvědčivějších, přesto to stačilo, aby poslal svůj tým zpět do vedení - 2:1. Těsně předtím, než byl odpískán konec prvního dějství, cílil Nabil Bentaleb do brankové konstrukce. Po hodině hry chyboval Dupé. Abdallah Sima posunul na Boufala, který odkrytou bránu minul!

Vítězný zásah se uskutečnil v 67. minutě. Fares Chaïbi si seběhnul z levého křídla do středu hřiště, kde předložil Spieringsovi, za jehož ránou zpoza vápna se Fofana stačil akorát ohlédnout - 3:1.

V 85. minutě mohl pojistit vedení střídající Thijs Dallinga, avšak svou příležitost trestuhodně zahodil. V nastaveném čase nejprve Amine Salama uklidil do brány centr Pierricka Capella - 3:2. A Azzedina Ounahiho výtečně vychytal Dupé, díky čemuž jeho TFC počtvrté v sezoně vyhrálo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele