21. kolo
01.02.2023 19:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Farés Chaïbi (© AFP)

Toulouse otočilo vývoj s Troyes a po výhře 4:1 si upevnilo postavení v klidném středu tabulky

Toulouse se letos vrátilo do Ligue 1 po dvou letech strávených ve druhé lize a zatím si vede nad očekávání dobře. Ve vloženém 21. kole snadno přehrálo zachraňující se Troyes po výsledku 4:1, v nejvyšší francouzské soutěži zvítězilo počtvrté z předchozích pěti duelů a zisk třinácti bodů od začátku nového roku ho rázem vyšvihl na solidní desáté místo s devětadvaceti body. Naopak ES zůstává až na patnácté příčce s devatenácti body.

Ústřední postavou tohoto středečního utkání se stal Branco van den Boomen, který u prvních dvou gólů FC asistoval a krátce po změně stran definitivně uklidnil svůj výběr proměněnou penaltou. Přitom Troyes vstoupilo do zápasu naprosto skvěle a už po dvanácti odehraných minutách vedlo. Brankář Maxime Dupé se totiž ve vlastní šestnáctce dopustil nedovoleného zákroku, oceněného žlutou kartou, a nařízený pokutový kop chladnokrevně proměnil Mama Baldé přízemní střelou doprostřed banky.

Nicméně svěřenci trenéra Philippeho Montaniera na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho a ani ne o čtyři minuty později bylo srovnáno. Van den Boomen vymyslel finální nahrávku před hranici brankového území pro rozběhnutého Thijse Dallingu a ten ze šesti metrů nekompromisně překonal bezmocného brankáře Gallona. Domácí převrhli misky vah na svou stranu zhruba deset minut před přestávkou.

Sedmadvacetiletý nizozemský záložník Van den Boomen tentokráte rozehrál rohový kop k přední tyči a tam našel Farése Chaïbiho, jenž nečekanou tečí se štěstím překonal pozdě reagujícího Gallona. O osudu tohoto střetnutí bylo rozhodnuto v 55. minutě.

Ve vlastním pokutovém území si totiž až příliš horlivě počínal bránící Salmier a Van den Boomen zamířil z penaltového puntíku do levého spodního růžku do protipohybu hostujícího strážce třech tyčí - 3:1. V 88. minutě uzavřel gólový účet střídající Ado Onaiwu, jenž po dalším centru od rohového praporku rozvlnil síť razantní hlavičkou ze tří metrů.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, livesport.cz, ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele