3. kolo
21.08.2022 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Toulouse (© AFP)

Čtyřgólový zápas mezi Toulouse a Lorientem přinesl remízu

Přitom kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Terem Moffi v závěru úvodního dějství proměnil pokutový kop, tak jako se to na začátku závěrečné desetiminutovky povedlo jeho spoluhráči Ibrahimovi Konému, který jej v 68. minutě vystřídal. V každém případě platí, že oba soupeři zatím neprohráli, byť Les Merlus hráli - na rozdíl od ostatních celků kromě Lyonu - pouze dva duely.

Pro bretaňský klub mohla tahle partie těžko začít lépe. Už ve 2. minutě se ujal rozehrávky přímého kopu ze vzdálenosti nějakých dvaceti metrů Armand Laurienté. Jeho razantní střela placírkou se od břevna odrazila na místo určení, pro Maxima Dupého zcela nechytatelně - 0:1. V 10. minutě chtěl odpovědět Branco van den Boomen. V těžké pozici se mu podařilo zakončit, nicméně čest svému křestnímu jménu neudělal.

A neuspěl ani za 180 sekund se svým bleskovým volejem zpoza velkého čtverce. Ve 22. minutě pobídnul Laurienté kolegu Danga Ouattaru, jehož střela z hranice vápna byla k radosti Dupého tečována nad. Po půl hodině prováhal obstarání pojistky Vincent Le Goff, a tak došlo na vyrovnání skóre.

Nesmyslný obranný skluz zapříčinil, že mohl Rafael Ratão rozvlnit síť z bezprostřední blízkosti - 1:1. Následně Laurienté nezopakoval svou úspěšnou exekuci přímého kopu. Potom si Moussa Diarra vyšlápnul na Ouattaru, což neušlo pozornosti portugalského rozhodčího Gustava Correii, jenž nařídil penaltu, kterou Dupé razantnímu Moffimu skvěle lapil.

Po změně stran trvalo deset minut, než musel svoje umění znovu předvést i jeho protějšek Yvon Mvogo. V 64. minutě ještě dokázal vyrazit pokus van der Boomana, avšak na dorážku z kopačky Thijse Dallingy už byl krátký - 2:1. Aktivní Laurienté očividně toto klání nechtěl prohrát. Jenže o vyrovnávací zásah se museli postarat jiní, byť při něm sehrál důležitou úlohu.

Za svůj pád v protivníkově šestnáctce byl nejprve oceněn žlutou kartou, načež zasáhlo video, takže se penalta přeci jen kopala. Ibrahima Koné si nedělal pražádné problémy a jeho ránu nebylo při nejlepší vůli možné zkrotit. Ve zbývajících minutách se osmělili ještě Julien Panceau na jedné a Branco van der Boomen na druhé straně. Ani jedno ze zakončení ovšem ani nestálo za řeč.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele