19. kolo
15.01.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Zakaria Aboukhlal (© AFP)

Brest neudržel vedení a s Toulouse jenom remizoval

Do listiny střelců se zapsali dva borci pocházející z Afriky. Steve Mounié otevřel skóre, avšak jeho gól po změně stran vymazal Zakaria Aboukhlal, který byl součástí marockého mančaftu na loňském mistroství světa v Kataru. TFC má na sestupové pásmo, ve kterém nadále tlí i Brest, slibný osmibodový náskok.

Ve 2. minutě dostali hosté příležitost zahrávat přímý kop z velmi výhodné pozice. Pierre Lees-Melou to provedl dobře, avšak Maxime Dupé se vyznamenal. Hned potom měli Les Pirates štěstí, protože je od pohromy zachránila tyčka. Další střelu vyprodukoval až po čtvrthodině Franck Honorat. Kopal se po ní roh, při kterém to zprvu vypadalo, že Christophe Hérelle při hlavičkovém souboji fauloval Rasmuse Nicolaisena, ale hrálo se dál.

Hugo Magnetti se opřel do míče ve vzdálenosti nějakých třiadvaceti metrů od brány. Střela mu pranic nesedla, jenže se z ní vyklubala ideální přihrávka na Mouniého, který hlavou usměrňoval k levé tyči - 0:1. Po půlhodině hry pálil o kousek vedle Noah Fadiga. Borcům na obou stranách nešlo ve zbývajících minutách úvodního poločasu upřít snahu.

Ve druhém dějství se na šanci čekalo deset minut. Svou chybou se pod ní podepsal Magnetti, ale Marco Bizot svého spoluhráče ve štychu nenechal. Nicméně v minutě pětašedesáté už byl i on krátký na Aboukhlalovo přízemní zakončení levačkou, které z deseti metrů zcela nechytatelně zapadlo k pravé tyči - 1:1.

Ve finální fázi zápasu musel Bizot lapit ještě dva pokusy, zatímco jeho protějšek pouze jeden. Ani o jednom se nedá tvrdit, že by měl vyloženě gólové parametry. A tak musí v obou táborech doufat, že se tří bodů dočkají ideálně už za dva týdny, kdy Royův výběr hraje s Angers, kdežto klub ze Stadium Municipal se střetne se Štrasburkem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele