play off - semifinále
15.06.2013 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Itálie "21" - Nizozemsko "21" 1:0

Španěly ve finále vyzve v boji o zlato Itálie. Ta v dramatickém utkání nakonec přehrála Nizozemsko 1:0, když jedinou a tedy i rozhodující trefu zaznamenat v sedmdesáté osmé minutě Fabio Borini. Italové pak přežili závěrečný tlak Oranjes, udrželi čisté konto a mohli se radovat z postupu.

Všechno přitom začalo výrazně lépe pro Nizozemce, kteří byli už v páté minutě velmi blízko úvodnímu gólu. Jeden z Italů totiž těsně za hranicí pokutového území zahrál rukou, za což Oranjes dostali příležitost zahrávat volný přímý kop z velice výhodné pozice. K míči se postavil Adam Maher, krásně ho zakroutil kolem zdi, naneštěstí pro Nizozemsko však trefil jen levou tyč.

Potom pálil po nabídce Johna z dobré pozice kapitán Strootman, levačkou ale netrefil míč ideálně a nikdo z dobíhajících Nizozemců navíc nedokázal balón usměrnit na bránu. John a Borini pak neměli správně seřízená mířidla, a tak si Zoet na první zákrok v zápase musel počkat až do jednatřicáté minuty. To předvedli Italové velice povedený protiútok, který střelou z úhlu zakončoval Immobile, nizozemský brankář však byl připraven a nohou zasáhl.

Italové se s přibývajícím časem zlepšovali, Insigne vyhrál důležitý souboj proti Strootmanovi a pálil z dobré pozice, ovšem netrefil. Na druhé straně to zase z dálky zkoušel Blind, s jeho dělovkou si ale Barci dokázal poradit. Borini pak opět nepřinutil Zoeta k zákroku, a první poločas zakončil svým dalším přímým kopem, tentokrát o něco málo méně nadějným, Maher.

Také nástup do druhého dějství vyšel lépe výběru Oranjes, de Vrij nádhernou kolmou přihrávkou našel rozběhnutého Van Ginkela, ten ale tváří v tvář Bardimu selhal. Jinak se ale i nadále hrálo poměrně opatrně, oba týmy se bály udělat chybu, a tak bylo víceméně jisté, že první gól rozhodne. Nedal ho ještě Borini v šedesáté páté minutě, kdy zase mířil mimo, nedal ho ani Gabbiadini patnáct minut před koncem, když Zoet vytáhl výborný zákrok.

V sedmdesáté osmé minutě už to ale Italům, kteří byli v těch chvílích o něco lepším týmem, vyšlo. Na rohu šestnáctky kouzlil s míčem Insigne, následnou přihrávkou našel Boriniho, ten si šikovně prvním dotykem obhodil van der Hoorna, jenž byl v tu chvíli na hřišti jen tři minuty, a dotykem druhým bezpečně překonal Zoeta.

Nizozemci toužili po vyrovnání, které se mohlo dostavit vlastně tak trochu náhodným způsobem. Dlouhý aut Van Rhijna dolétl až před italskou branku, tam byl několikrát tečován, aby nakonec mířil do sítě, Bardi ale stačil včas zareagovat a zachránil svůj tým. Italský gólman pak ještě musel zasahovat proti hlavičce Fera, ta ale nebyla příliš umístěná a Bardi v klidu zasáhl. A když pak v sedmé nastavené minutě ukončil obrovský závar nepřesnou střelou z gólové pozice Depay, mohla se Itálie začít radovat, v úterý si zahraje o zlato.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (9)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Oranjes vůbec nic nepředvedli.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Marco Verratti, Georginio Wijnaldum, Adam Maher, Luuk de Jong.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
hradec

Itálie 0:0 Nizozemsko 5:4 na pen.

Reagovat
smazaný uživatel

Italie vyhraje jedine oni muzou zastavit masinu jmenem ESPANA!!!

Reagovat
HullCity

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele