základní skupiny - skupina B, 3. kolo
12.06.2013 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Španělsko "21" - Nizozemsko "21" 3:0

Skupinu B ovládli Španělé, kteří v závěrečném souboji dvou postupujících týmů přehráli Nizozemsko jasně 3:0 a se ziskem devíti bodů nedali svým soupeřům šanci. I potřetí rozhodl Alvaro Morata, tentokrát ale už v prvním poločase, další branky pak přidali Isco a Vázquez.

Oba celky měly už po dvou skupinových kolech postup mezi čtyři nejlepší celky turnaje jistý, a tak se vlastně hrálo jen o umístění. Vítěz narazí v semifinále na Norsko, poražený z tohoto souboje nastoupí v bitvě o finále proti Itálii. A přestože oba trenéři šetřili některé své důležité hráče a poslali na trávník výrazně pozměněné sestavy, od začátku bylo jasně patrné, že Španělé jsou na tom lépe.

Favorit držel míč daleko více na svých kopačkách, byl aktivnější a v podstatě se jen čekalo, jestli se borci z Pyrenejského poloostrova dokážou prosadit. Poté, co Thiagova rána neměla potřebnou razanci a Morata se ve své první solidní možnosti neprosadil, však mohl divákům zmíněné čekání zpestřit zásah Jozefsson ovšem poslal balón těsně nad břevno. Pak odpověděl znovu Morata, jeho technická střela ale prosvištěla těsně kolem levé šibenice Bizotovy branky.

Ve dvacáté šesté minutě už se však Španělé zaslouženě dočkali úvodní trefy, a zase se střelecky prosadil prozatímní jediný španělský střelec na šampionátu Morata. Ten měl tentokrát velmi snadnou práci, když si počíhal před prázdnou klecí na ideální pas, který mu poslal Sarabia, a poté se už nemohl zmýlit. Po půlhodině hry mohlo (a mělo) být vyrovnáno, když španělská obrana propadla při bránění standardní situace, na malém vápně se míč dostal k úplně volnému Van Der Hoornovi, k překvapení všech si ale nizozemský obránce vybral ten zdaleka nejhorší možný způsob zakončení a přestože asi ani nevěděl jak, De Gea zasáhl.

A Španělsko velmi brzy udeřilo podruhé. Muniain si hrál s míčem ve středu pole, až najednou perfektně načasoval průnikovou přihrávku na Isca, ten si merunu zpracoval kolem Nuytincka a elegantním lobem zvýšil na rozdíl dvou branek. Holanďané se zpátky do zápasu mohli vrátit jen pár minut po návratu ze šaten, Jozefsoon ale zamířil těsně vedle a De Gea tak zůstával na turnaji nepřekonán.

Krásný moment mohli diváci v Izraeli sledovat v padesáté sedmé minutě, kdy z dalekonosné standardní situace nádherně vypálil Depay a a De Gea se musel hodně natahovat, aby míč konečkami prstů vytáhl alespoň na břevno. Bizot se na opačné straně hřiště nenechal zahanbit, když famózním způsobem vychytal šanci střídajícího Álvara Vázqueze. Z následného rohu zahrozil ještě Illarramendi, za již překonaného strážce nizozemské svatyně ale na brankové čáře zaskočil Clasie.

Střelecké pokusy Carvajala a Mahera pak určené zařízení netrefily, další příležitost Mahera skvěle vyrazil De Gea a Španělé v závěru ještě jednou skórovali. Sarabia vymyslel další parádní přihrávkou, po které se Álvaro nemohl netrefit a upravil tak na konečných 3:0. Španělé se mohou těšit na semifinálový duel s Norskem, Nizozemci dnes nestačili a zahrají si o finále proti Itálii.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (9)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Teď to vidím taky tak, ale bůh ví. Mírně favorizuju holanďany.

Remízka se mi jeví jako nejrealnější možnej výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

heh dobrej joke

Reagovat
jáá

ale koukni s čím Holanďani hráli -_-

Reagovat
smazaný uživatel

ahaaa já ten zápas bohužel neměl čas sledovat.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele