play off - čtvrtfinále
31.05.2021 21:00 CET
2 : 2
5:6 pen.
(0:0, 1:1)

Reportáž

Jonathan Burkardt (© AFP)

Němci měli namále, díky penaltám ale proklouzli do semifinále

Pořádné drama nabídlo čtvrtfinále mistrovství Evropy do 21 let v Székesfehérváru. Dánové tam po Faghirově trefě vedli, v závěru ale srovnal Nmecha. V prodloužení zase na Burkardtovu branku odvětil Nelsson, o vítězství Německa tak rozhodla až sedmá série pokutových kopů.

První velká příležitost byla k vidění ve dvacáté minutě hry. To se po pěkné prostrkávačce dostal do úniku Nmecha, tváří v tvář gólmanovi ovšem zamířil mimo. Nedlouho po návratu ze šaten zahrozili i Dánové. Průnik Brunn Larsena rezultoval ve střelu, již Dahmen vyrazil a ze situace pramenil jen rohový kop.

Sedmdesátá minuta přinesla první gólovou radost. Holseho přihrávku dostal na hranici vápna Wahid Faghir. Ten si kličkou směrem od brány poradil se dvěma hráči a následně tvrdou ranou zakončil pod břevno.

Už to vypadalo, že německým ambicím je na tomto šampionátu konec, ovšem pak přišla minuta číslo osmaosmdesát. Centr od rohového praporku prodloužil Mai na zadní tyč k Lucasi Nmechovi, jenž dokázal nohou krkolomně o zem zakončit. V nastavení ještě mohli jednou udeřit seveřani, Holse si však vylámal zuby na brankáři.

Zápas tak putoval do prodloužení, v jehož samotném úvodu přišel dánský protiútok a Adeyemiho pokus, se kterým si Christensen poradil. Stá minuta přinesla velkou úlevu pro favorita. Raum poslal z levé strany centr, který jsi Jonathan Burnkardt výborně zpracoval. Jeho následná obranou tečovaná rána zapadla za gólmanova záda.

Dánové to ale nezabalili. Krátce po změně stran Isaksen pronikal podél brankové čáry, načež jej nešikovně trefil Mai. Sudí neváhal a odpískal pokutový kop, jehož exekuce se ujal Victor Nelsson. Rána do středu brány slavila úspěch a bylo srovnáno.

Mužstva nadále hrála aktivně a nečekala na pokutové kopy. Isaksenův průnik skončil Faghirovou střelou, té ale v cestě do jinak prázdné klece zabránila noha obránce. Na opačném konci hřiště se Burkardt dostal do vápna, jeho rána levačkou skončila na tyči.

Rozstřelu jsme se tak přeci jen dočkali. A ten začal výrazně lépe pro Dány. Za ty na úvod skórovali Isaksen i Holse, naopak Burkardt si vylámal zuby na Christensenovi. Poté se však momentum otočilo. Maier s přehledem proměnil, naopak Faghir selhal a umožnil tak Maiovi ranou do protipohybu vyrovnat.

Ve čtvrté, páté i šesté sérii byli všichni střelci stoprocentní, rozhodnutí tak nastalo v té sedmé. Kristansen se své role zhostil bídně a ranou blízko středu brány nechal Dahmena vyniknout. Paul Jaeckel pak výstavní desítkou do šibenice rozhodl.

Němci se tak mohou těšit na semifinálové boje, ve čtvrtek se utkají s Nizozemskem.

Autor: Martin Vejdělek / uefa.tv, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele