Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina F
08.10.2015 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Rumunsko - Finsko 1:1

Rumunsko mělo velkou radost, že přerušilo dlouhou sérii bez vstřelené branky. Taková spokojenost ovšem rozhodně nezavládla nad konečnou remízou. Domácí nepředvedli příliš povedený výkon a alespoň bod zachraňovali až v nastavení. Finsko se naopak po tomto kole definitivně rozloučilo s šancí postoupit na turnaj.

Dlouhých 428 minut se svěřenci Anghela Iordanescua trápili v koncovce. Až tuhle strašidelnou bilanci utnul Ovidiu Hoban, který dokázal zareagovat na trefu Joela Pohjanpala. Nejdéle, tedy alespoň do nynějška, přitom Rumunsko čekalo na gól v roce 1948. Tehdy se mu nepodařilo rozvlnit síť 413 minut.

I přesto má Iordanescuova družina vše ve svých rukou. Pokud v posledním klání venku porazí Faerské ostrovy, o druhou postupovou příčku nepřijde. Pořád má totiž bod k dobru na třetí Maďarsko. Pro Finsko závěr kvalifikace znamená vlastně jen povinnost ji dohrát. Protože na jeho čtvrté pozici se už vůbec nic nezmění.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a gólman Hradecky musel být v pozoru. Dvakrát dokázal vychytat Keserüho, pak se ho snažil překonat Stancu, ale ani on neuspěl. Na druhé straně se brankář Tatarusanu musel v 16. minutě činit proti Pohjanpalovi. V prvním poločase to bylo od obou týmů vše, co směrem dopředu předvedly.

Až v 56. minutě Hradecky musel zlikvidovat šanci Torjeho, Keserü se ho poté snažil překonat hlavou, finský gólman byl ale mužem na svém místě. O pár chvil později se hosté ujali vedení z ničeho nic. Pohjanpalo se objevil na hranici šestnáctky a přízemní střelou ke vzdálenější tyči načal účet zápasu.

Kdyby následně Ring a Pukki překonali Tatarusanua, Finové by zřejmě tři body odvezli domů. Rumunský brankář však svůj tým podržel. A nakonec se v první minutě nastavení trefil Hoban. Andone si naběhl do šestnáctky, z blízkosti ho dokázal vychytat Hradecky, ovšem dorážka už přece zapadla za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rumunska defenziva pracuje na jednicku...z 8 zapasu jen jeden inkasovany gol...tak snad si pripisou dalsi tri body i kdyz si myslim ze tentokrat budou i inkasovat...tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
veikko

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Shevchenko

339 minut nepadl v zápasech Rumunska gól.

Reagovat
Manau

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Fíni by sa radi podívali do baráže, ale Rumuni budú nad ich sily ... tip 3:1

Reagovat
Acrocephalus

Rumuni jsou dost nepříjemní, 3:1

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
arsavin

Dva nególové týmy.. 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1 ... 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele