základní skupiny - skupina A, 3. kolo
20.06.2006 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

POLÁCI SE ROZLOUČILI VÍTĚZSTVÍM

Poláci si v posledním utkání na šampionátu alespoň trochu udobřili fanoušky, když po vyrovnaném souboji porazili Kostariku 2:1. Jediným střelcem týmu na celém turnaji se stal obránce Bosacki, dvakrát mířil přesně po rohovém kopu.

Polský kouč Pawel Janas avizoval několik změn v týmu, nakonec však provedl pouze jednu vynucenou - místo Sobolewskiho, vyloučeného v minulém utkání, nastoupil Szymkowiak. V týmu Kostariky došlo ke třem změnám, vůbec poprvé se na šampionátu představil Badilla, zatímco Drummond a Bolanos už pár minut nasbírali. Na lavičce zůstali Fonseca, Wallace a Sequeira.

Kostarika byla v úvodu o něco aktivnější, v prvních deseti minutách čtyřikrát vystřelila, ale Boruc v brance vážněji zasahovat nemusel. První polská střela přišla až v 17. minutě, z přímého kopu mířil nad branku Žurawski.

První náznak šance se zrodil ve 23. minutě, Gomez pěkně za obranu vyslal Wanchopa, ten se však dostal z úhlu a než mohl zakončit, byl tísněn dvěma obránci. Míč ale udržel a vybojoval přímý kop těsně za hranicí vápna, když jej jen za cenu žluté karty zastavil Bak. K míči se postavil Roland Gomez, obstřelil zeď a Borucovi prudký míč prošel potupně mezi nohama - 1:0 pro Kostariku.

Velkou šanci zvášit vedení Kostariky měl ve 31. minutě Gomez, nedosáhl však na Wanchopův centr a dvě minuty nato Poláci svou první střelou na branku vyrovnali. Žurawski zahrával rohový kop, pro centr si šel gólman Porras, ale zakopl o jednoho ze soupeřů, na míč nedosáhl a Bartosz Bosacki pohotovým volejem zakončil - 1:1.

V závěru poločasu Poláci ještě mohli zúročit svou územní převahu, Žurawski v dobré pozici nepropasíroval svou střelu přes obránce a v nastaveném čase gólman Porras zasahoval proti přímému kopu Krzynoweka.

Na začátku druhé půle hra upadla, prvních dvacet minut nenabídlo nic víc než na každé straně dva nevinné náznaky šancí. Až v 66. minutě opět jako blesk z čistého nebe přišel polský gól. Ránu Krzynoweka ještě vyrazil brankář Porras, na rohový kop stejného hráče si však u vzdálenější tyče naskočil Bartosz Bosacki a dal svůj druhý gól v zápase - 1:2.

Na další zajímavou situaci si diváci museli počkat až do 82. minuty, kdy si Wanchope naběhl na centr a překonal Boruce, aby mu vzápětí gólovou radost zkazil zdvižený praporek asistenta. V závěru měl šanci zvýšit Brozek, když se k němu snesl centr Rasiaka, ale na míč nedosáhl, o chvilku později stejný hráč v nadějné pozici jen odevzdal míč brankáři.

Polsko tak na závěr porazilo Kostariku 2:1 a ve skupině A skončilo na třetím místě.

Autor: Petr Starý

Komentáře (7)

Přidat komentář
Shevchenko

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde mi do hlavy, ako si mohol reagovať o 00:04:51, keď mne sa tento článok objavil v počítači až dnes predpoludním.

Inak tvoj tip by som poopravil - Poliaci vyhrajú 2:0.

Reagovat
Mata

Kdepak, vyhrajou Polaci 2:1

Reagovat
Shevchenko

njn.. Vyber si nějaký zápas a tam ještě bez "preview" můžeš něco napsat

Reagovat
PJ

Diskuse k zápasům jsou přístupný i před zveřejněním preview, stačí v rozpisu na ten zápas kliknout...

Reagovat
smazaný uživatel

Tem polakum sem pral vic...

Reagovat
smazaný uživatel

aspon ze tak...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele