základní skupiny - skupina D, 1. kolo
11.06.2006 18:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

MEXIČANÉ PŘES ÍRÁN VYKROČILI K POSTUPU

Mexiko podle očekávání zvítězilo nad Íránem a připsalo si důležité tři body do tabulky. Nepříliš pohledný zápas dlouho vypadal na remízu, v poslední čtvrthodině však Mexičané dvakrát využili chyby v defenzívě soupeře a mohli se radovat z vítězství 3:1.

V úvodních minutách byli aktivnější hráči Íránu, kteří si v 10. minutě vytvořili jednu ze svých největších šancí zápasu – Hašemian jen těsně nedosáhl na míč po přízemním centru, vzápětí se po centru z druhé strany tentýž útočník dostal k hlavičce a pořádně protáhl mexického gólmana Sáncheze, který s vypětím všech sil vytěsnil míč na roh.

V 18. minutě se v první gólové příležitosti ocitli Mexičané, když po rohovém kopu jen těsně vedle hlavičkoval kapitán mužstva a obránce Barcelony, Rafael Márquez. O 10 minut později už ale íránská obrana neodolala – ze standardní situace Pardo našel ve vápně Franca, který pohotově sklepnul hlavou míč na Brava a ten už neměl nejmenší potíže se zakončením. Íránci ale nesložili zbraně a během osmi minut dokázali vyrovnat, po rohovém kopu Rezaei hlavičkoval přímo do brankáře, ten však míč neudržel a dorážející Golmohammadi rozvlnil síť mexické brány.

Druhý poločas byl dlouho velmi nezajímavý, za zmínku stála možná jen střela Mahdavikii z 20 metrů, kterou ale Sánchez kryl. Tempo hry se pomalu snižovalo a k vidění nebyly žádné vyloženější šance.

V 76. minutě jako blesk z čistého nebe přišla branka Mexika – íránský brankář nejprve pokazil výkop a obránce Rezaei následně ztratil míč, Zinha šikovně uličkou přihrál Bravovi a ten poslal Mexiko do vedení. O tři minuty později íránská obrana znovu chybovala, když nechala ve vápně osamoceného Zinhu, který hlavou po centru aktivního Brava pečetil na konečných 3:1.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (14)

Přidat komentář
Marv

Tady se rozhodne kdo postoupi ze skupiny s Portugalskem

Reagovat
Shevchenko

Myslím si, že Angola má větší šanci než Írán

Reagovat
Marv

1:1 ( Borgetti-Daeí)

Reagovat
antimadrista

Mexico Mexico ra ra ra

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Mam takový tušení, že Rafa Marquéz zařízne celý útočný snažení Iránu. Rafa je prostě skála.

Reagovat
antimadrista

Marquez je č. 1

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Muchas gracias, antimadristo. To se moc hezky poslouchá.

Reagovat
HOST*quadaup

S jednoho prostého důvodu, že? Hraje za barcu tak i kdyby se celý zápas válel ve fekáliích tak bude stejnak č. 1.

Reagovat
Marv

Reagovat
smazaný uživatel

"S jednoho..."

Reagovat
smazaný uživatel

Mexikanci to daju na pohodu

Reagovat
Marv

Od ty doby co odesel Karimi tak Iranci uplne prestali hrat

Reagovat
HOST*

To nebyl Ali Karimi ale Ali Amiri. Pan komentátor Hašek to přece musí vědět.

Reagovat
HOST*

je jasný favoritem sve skupiny,ma velmi dobrý tým a trenera.

rafael marquéz je dobrý stoper,ktery se osvěčil i mistrovske

barse.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele