základní skupiny - skupina H, 3. kolo
23.06.2006 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

JUANITO ZAJISTIL ŠPANĚLŮM VÍTĚZSTVÍ

Přestože trenér Luis Aragones postavil do zápasu náhradníky, tým z Pyrenejského poloostrova opět zvítězil. Hráči ukázali svou technickou vyspělost a zaslouženě porazili Saúdskou Arábii.

Španělé, kteří měli jistotu postupu ze skupiny již před posledním zápasem, posadili na střídačku mimo jiných i Carlose Puyola, brankáře Casillase a úspěšný útočný tandem Villa - Torres. Navzdory tomu již od začátku ukazovali, kdo že je favoritem skupiny. Hráli atraktivní fotbal plný rychlých přihrávek, jejich řady reagovaly pružně na situaci na hřišti a vzájemně se prolínaly.

Herní převaha jihoevropského mužstva se projevila i v nebezpečných situacích před soupeřovou brankou. Často pálil Joaquin, vždy ovšem do míst, kde stál připravený gólman Zaid. Nebezpečný byl i Albeldův pokus z 28. minuty - záložník z Valencie po krásné spolupráci se dvěma kolegy vystřelil a donutil Zaida vytáhnout z jeho arzenálu výborný zákrok. Nejtěžší rána pro fotbalisty z Arabského poloostrova přišla v šestatřicáté minutě. Standardní situaci rozehrával Reyes, našel hlavu obránce Juanita, ten se nemýlil a vstřelil uklidňující gól. Před koncem prvního poločasu ještě zahrozil aktivní Reyes.

Co se týká dění v Caňizaresově pokutovém území, dá se říci, že nebylo téměř žádné. Svědčí o tom i poměr střel na branku. Španělé v tomto aspektu hry v prvním poločasu rozdrtili soupeře 6:1, přičemž osamocená střela Saúdů nenadělala brankáři favorita žádné starosti.

I ve druhé části dominovali svěřenci trenéra Aragonese, nedokázali však svůj náskok zvýšit. To se jim mohlo stát osudným, když od 70. minuty zlepšili Asiaté svůj pohyb. Hráči Saúdské Arábie několikrát nebezpečně vystřelili, největší šanci měl minutu před koncem řádné hrací doby Al Harthi. Nicméně gól už nepadl, utkání tak skončilo výsledkem 1:0 pro Španělsko. I kdyby Saúdové zápas otočili, v celkovém účtování by jim to nijak nepomohlo. V souběžně hraném střetnutí si totiž jejich největší soupeř v boji o postup, Ukrajina, poradila s Tuniskem.

Mužstvo, jehož kapitánem dnes byl zkušený útočník Raúl, tedy postupuje ze skupiny s plným počtem bodů. Uvidíme, zda si takto suverénně bude počínat i s mnohem silnějšími soupeři. Dnes si posledních dvacet minut sice španělští hráči nepočínali nejlépe, musíme ovšem vzít v potaz, že šlo o jedenáctku náhradníků.

Autor: Jan Švestka

Komentáře (12)

Přidat komentář
Xavi

Villa, Torres, Raúl

Reagovat
Xavi

Hmm, tak tomu říkám béčko!

Reagovat
smazaný uživatel

jen ať jsou rozehraní a mohou pomoci v nejtěžších chvílých

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí z beninu , tak to bude HC

Reagovat
Mr.Jindros

Pískal výborně! Ten Kouba to je řízek... v tom studiu ty xichty co tam házel.

Reagovat
HOST*

podepsal nový kontrakt s AC!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To si zaletěl do Milána nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Uhas oheň, kouřové signály jsme už dávno překonali věcma jako je fax

Reagovat
smazaný uživatel

Mit dem Markenwert-Ranking erhalten Unternehmen eine

validierte Entscheidungsgrundlage für die Bewertung des mittel- bis

langfristigen Werbepotenzials eines Fußballspielers.

Mohol by mi to niekto prosim vas DOSLOVA prelozit. Dakujem. Prakticky tomu rozumiem, ale doslova. dik

Reagovat
smazaný uživatel

Joaquín je řízek! Výborný RW do Realu! Už aby byl nový prezident

Reagovat
HOST*merengues

Moc se neraduj, sice ho chtějí hned tři, ale reálnou šanci na vítězství má jen jeden.

Jeho styl je nezaměnitelný

Reagovat
smazaný uživatel

Mňam!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele