základní skupiny - skupina H, 2. kolo
19.06.2006 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

ŠPANĚLÉ OTOČILI A POSTUPUJÍ

Přestože brzy prohrávali, Španělé zápas díky trpělivému výkonu zvládli. Dvě branky vstřelil Fernando Torres, o vyrovnání se postaral střídající Raúl. Španělé jsou v osmifinále, Tunisko musí porazit Ukrajinu, chce-li ho napodobit.

Na vlas stejnou sestavu jako proti Ukrajině poslal na hřiště trenér Španělska Luis Aagonés. Jeho protějšku Lemerrovi stále chybí kanonýr dos Santos.

Španělé začali aktivně. Po rohu Xaviho hlavičkoval vedle Luis García a mezi tyče se nevešel ani pokus Davida Villy zpoza vápna. V 8. minutě se dostali Tunisané zničehonic do vedení. Jaziri přetlačil ve sprintu Puyola, míč udržel i ve vápně proti španělské trojici a předložil přihrávku Jouharu Mnarimu, který nadvakrát překonal Casillase.

I dál to byli Španělé, kdo diktovali tempo, tím spíš, že náhle prohrávali. Tunisany tlačili díky velkému množství standardních situací. Villův přímý kop však pokryl Boumnijel, a dvě hlavičky Ramose po centrech skončily mimo.

Ve velké šanci se po přihrávce Villy ocitl Torres, čistým zákrokem ho ale v poslední chvíli od míče odstavil Trabelsi. Poté se znovu ukázali i Afričané. Po faulu Puyola na Trabelsiho, měl možnost přímého kopu z ideální pozice Ayari, mířil doprostřed branky. Z protiútoku hned mohli odpověděl gólem Španělé, jenže Torres pokazil finální přihrávku.

V závěru poločasu se Tunisko dostalo pět pod tlak, jelikož hráči často faulovali. Po standardkách Xaviho však Luis García a Xabi Alonso hlavičkovali opět mimo. A nad břevnem skončil i pokus Fernanda Torrese.

O poločasové přestávce se Luis Aragonés rozhodl pro zásadní změny - místo Senny a Garcíi poslal na hřiště Fabregase s Raúlem. A Španělé pokračovali v trpělivé hře. Prvních pět minut druhé půle nepustili soupeře za půlku, Xavi se záhy dostal k desátému rohu, ale vrcholem byla zatím Fabregasova střela, kterou Boumnijel vyrazil.

Trávník mezitím pořádně promokl z vytrvalého deště, stále výhodnější tedy bylo střílet. Další důležité změny v sestavě přišly v 56. minutě. Dolů šel Villa za Joaquína, na druhé straně trenér Lemerre střídal hned dvakrát. Vůbec se to nelíbilo Ayarimu, který po usednutí na lavičku vzteky odhodil kopačku.

Trpělivá hra začal Španělsku nést ovoce na přelomu šesté a sedmé desetiminutovky. Torres ještě se svým průnikem neuspěl, ale v 71. minutě vyrovnal Raúl. Akce začal napravo u Joaquína, ten našel na hranici vápna Fabregase, jehož nepříliš prudkou střelu Boumnijel jen vyrazil a dal šanci k dorážce připravenému Raúlovi.

Evidentně se dařilo hlavně Fabregasovi, který stále chtěl míč. Znovu prověřil Boumnijela hned za tři minuty, světový rekordman v počtu startů byl tentokrát připraven. Vrcholné číslo si Cesc Fabregas připravil na 76. minutu. Perfektní nahrávkou vyslal za obranu Torrese, Boumnijel špatně vyběhl, načež Fernando Torres udělal kličku a poslal míč do odkryté brány.

Španělé kontrolovali hru, byli hlavně pozorní v obraně a občas podnikli nebezpečný kontr. Další skvělou přihrávku Torresovi adresoval skvělý Fabregas, útočník Atletika Madrid znovu zkusil kličku, ale tentokrát ho Boumnijel vychytal.

Přesto ještě jeden gól padl. Yahia ve vzduchu stáhnul o hlavičku se snažícího Torrese a sám postižený se postavil k nařízené penaltě. Boumnijel byl blízko úspěšnému zákroku, ale střela mu proklouzla pod tělem a Fernando Torres si připsal třetí branku na šampionátu.

Španělé už prakticky Tunisanům nepůjčili míč, svou výhru v pohodě uhájili a africký tým tak k postupu musí porazit Ukrajinu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (64)

Přidat komentář
Xavi

Villa, L.Garcia, Reyes

Reagovat
HOST*eman

Co blbneš? Vyhrajem 13:0. (6x Villa, 5x Raul, 1x Arragones a 1x Casillas). To si říkáš fanda Epana? Máme jasně nejlepší mužstvo na MS. Můžeme postavit 5 takových mužstev jako Brazílie. Můžem dávat každému mužstvu bůra. A vy co se mnou nesouhlasíte tak nerozumíte fotbalu

Reagovat
HOST*Alois

25:0. Nebuď troškař

Reagovat
PJ

Ty seš mamlas

Reagovat
HOST*djibril

4-0 -------- 20,42-Villa,69-Senna,78-Raul

Reagovat
Pharrell

Villa,Reyes,Raúl,2Torrés

Reagovat
HOST*Alois

Tak jestli dneska španělé vyhrajou tak postupují. To ale znamená jediné - Raul pak nebude moc naškrábat doma KOBZOLE!!!!!!! A ti je průser jak mraky

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš kus piče

Reagovat
HOST*Alois

A ty celá

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem víc, heč

Reagovat
HOST*Alois

Ale vždyť já ti to přeju

Reagovat
smazaný uživatel

Torres, Luis

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

O vítězství se vůbec nemusíme bavit, to je nad slunce jasný Teď jde o to kolik... můj osobní typ je 4-0.

A snad ani nepřehánim, Espaňa je fakt dobrá a mile mě překvapuje. Finále Španělsko-Argentina by nebylo vůbec špatný. Brazilci ať se dou zahrabat, dvakrát po sobě mě úplně zklamali, dokud nezačne samba tak o kluky vopálený brutální nezájem!

Reagovat
HOST*

Španělsko tradičně v osmifinále vypadne To jsou lůzři.

Reagovat
HOST*henry

OSmifinále : ŠPANĚLSKO(1H) vs. FRANCIE (2G) 1-2

Španělsko končí v osmifinále. To je jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Henry s tebou pěkně vyjebal, co?

Reagovat
HOST*notor .

ma to hacek, francie nepostoupý do osmifinále, a spain korea 3-1............ mmch bych si zas tolik nefandil, po vykonu czechů no nefim..... každopádně tam chybí VICENTE.... a jeho krásné přihrávky z křídla......

3-1 3xvilla 1xtorres(og.)

Reagovat
HOST*

Můžete si nechat zajít chuť ohledně hráče jménem Kaká. Galliani a Berlusconi poženou Calderona k soudu za to, že slibuje - však víte co. Nic se nezakládá na pravdě, vše je vymyšlené, Kaká chce hrát za rossoneri a Galliani znovu a snad už jednou pro vždy potvrdil, že AC už NIKOHO NEPRODÁ a bude jen nakupovat FORZA MILAN VAFFANCULO REAL

Reagovat
smazaný uživatel

Je to trochu sci-fi, ale pokud vím, tak Ronaldo, Figo a Beckham byli taky neprodejní

Reagovat
HOST*

Ronaldo je jediný z calcia a ten si to vynutil sám. Kaká nepřipadá v úvahu. To je zcela jisté.

Reagovat
Shevchenko

GOOOL!

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Další tři.

Reagovat
Mr.Jindros

Mno, měli by se trochu snažit kluci... jako Arabáky asi dají i poslepu... ale stejně. Moc nechápu ty výmluvy, jakože je ve Španělsku klubový fotbal nad repre. To jako do repre vybírají špatné hráče? Repre míň trénuje? Nebo jak se to projevuje? Možná snad že je o něco málo menší zájem fanoušků...

Reagovat
HOST*

To jsou jen klišé a výmluvy kryjící jejich malou kvalitu a neschopnost.

Reagovat
smazaný uživatel

pockal by som si az na koniec zapasu.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevidim do hlav Španělů a byl sem tak maximálně 2x v Barceloně na dovolený, ale co sem tak četl, tak rozdíl mezi mladejma Španělama a třeba mladejma Anglánama je, že Španěl touží v první řadě hrát třeba za Barcu nebo Real, Anglán hlavně dostat se do repre.

Reagovat
HOST*

A co by to měnilo na tom hrát dobře za repre Navíc mnoho z nich za ten Real ani Barcu nehraje

Reagovat
HOST*majk

Jo Arabáby dali a ve třetím zápase dají i Saudy.

A víš proč, protože tam klátěji velbloudy. Myslím, že saudové, tunis i togo, angola a možná i T&T nemají na MS co dělat. Prostě postoupili na úkor favoritů, který něměli momentální formu (senegal, kamerun, nigérie) Pro ASii jsou 4 postupující moc.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je celkem průser. Tunis brání perfektně a Španělé se prostě nemůžou prosadit. Ani nevím, co bych hráčům poradil, protože takhle dobrou obranu jsem na tomhle šampionátu možná ještě neviděl. Oni je nepustí dál než na vápno a pořád s e drží dvěma hráčema těsně před balonem, zdvojují dobře se pohybují. Prostě zatím jsou dobří. Takovouhle hru odsuzuju, nemám jí rád, ale musí se ocenit, když to někdo takhle ovládá

A kurňa, gól. Ale nic to nemění, kdyby nebylo chyby gólmana, tak by nepadl.

PS: Raúl měl celkem důraz

Reagovat
smazaný uživatel

PS: Španělům fandím. To, že jsem zaklel byo kvůli tomu, že tgady něco deset minut plodím a pak, když to chcu odeslat, tak se to všechno celkem posere. Ale teď se to posralo na dobrou stranu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a teď se Afričani sesypali úplni. Takže teď už neplatí vůbec nic. Ale jinak se mi ta jejich obrana líbila. Akorát nemají možná tak silnou morálku, když je jeden gól tak rozhodil

Reagovat
smazaný uživatel

A teraz sa ukázalo, čo pre Španielov znamená náš Raul. Keď už nikto nevedel ako ďalej, Aragones pochopil, že ho musí postaviť. A Raul zabojoval a načal Tunisanov. Inak Tunis ten betón hral vcelku kvalitne

Reagovat
HOST*jampadampa

Myslím, že druhá fáze by mohla vypadat takto:

Německo-Švédsko

Anglie-Ekvádor

Argentina-Mexico

Portugalsko-Holandsko

ČR-Austrálie

Brazílie-Ghana

Švýcarsko-Ukrajina

Španělsko-Francie

Kdo nesouhlasí ať napíše a kdo souhlasí ať taky napíše

Reagovat
Xavi

Už vidím, jak postoupí Ghana a Česko na úkor Itálie.

Takže: Itálie - Chorvatsko

USA - Brazilie

Španělsko - Švícarsko

Francie - Ukrajna

Reagovat
smazaný uživatel

švajc se píše s tvrdým

Reagovat
HOST*jampadampa

No já si třeba vítězství nad Itálií 1:0 dokážu představit. Vždyť oni taky nejsou v kdovíjaké formě. Jestli jsi viděl jejich zápas s USA tak to musíš sám uznat. A proti Ghaně bylo štěstí, že dali Italové tak rychle gol, jinak je ti afričané taky pěkně prověřovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to by musel hrát Zaccardo, jinak ten gól nedáme

Reagovat
HOST*jampadampa

A bude?

Reagovat
smazaný uživatel

Kure, to by bylo good. Hlavně by se mi líbilo, kdyby Decovci natřeli prdel Robbenovcům

A kdyby to takhle dopadlo, tak bych si vůbec nestěžoval. My proti klokanům bysme taky nebyli bez šancí . Pěkně jsi to naplánoval

Reagovat
HOST*jampadampa

No ono se to tak i trochu rýsuje. Teda hlavní je aby jsme porazili Italii. To že Australané neprohrajou s Chorvaty a, že Ghana neporazí USA vice než o gol jsou docela pravděpodobné výsledky. Potom by to takhle dopadlo. Navíc Ghana tuším má nějaké vykartované hráče. Třeba toho Gyana co nám dal prvního gola.

Reagovat
Mr.Jindros

Italíci postoupí a ČR s Ghanou si to na dálku dají o druhé místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa aj keby ste sa tam náhodou dostali, tak vás čaká Brazília. Ale z tým výkonom naposledy Obrana deravá jak ementál, Poborský jak keby tam nebol, Lokvenc nie je Koller, Rosický chcel byť man one podobne ako Nedvěd a tréner? Ten nevedel reagovať, čo ma teda prekvapilo najviac.

Reagovat
Xavi

Vazquezi, my už tak špatně hrajem necelé 2roky, akorát že jsme měli dost štěstí a padalo nám tam do čeho jsme kopli, zápas s Ghanou ukázal, že když prohráváme, máme tvořit, vytvořit si nějaký tlak, tak to prostě nejde! Proč? Nemáme nato! Po výhře nad USA jsem tady říkal, že výkon z naši strany nebyl nijak oslnivý a pokud to nějak nezměníme, dopadne to asi tak jako s Ghanou. . . Spousta "přispivatelů" to tady moc nechápala (né že by mě to překvapilo na českém serveru )

Pravdou je, že pokud máme něco vymyslet a né čekat jak krysy vzadu, co nám soupeř dovolí, tak jsme plonkoví.

O postup si to rozdají Ghana s USA(těm věřím víc), Italové si to pohlídají.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, ale stále mi nehraje ten bruckner. Veď sa hovorí v Čechách, že vždy dokáže skvele reagovať na súpera, lale mne sa podarilo už druhýkrát ho zastihnúť úplne bezradného.. Myslel som, že mám asi smolu na zápasy. No proti Ghane to vymyslel veľmi zle. To bolo až okaté, ako Ghana hrala celú hru cez vynikajúceho Essiena / pán futbalista / a toho útočníka, čo dal prvý gól a vaši úplne bez konceptu - raz kľučkoval jeden, raz druhý - jak splašené kozy.. Nebyť tam Péťa Čech, tak by to bola ostuda jak hrom.

Reagovat
HOST*jampadampa

Problém je hlavně v tom, že Bruckner už neměl čím reagovat. Už neměl žádnou alternativu za ty zraněné a špatně hrající. Máme úzký kádr a hráči na lávce nedokážou adekvátně zastoupit ty ze základu. Podle mě byl Bruckner úplně zoufalý a bezradný. Lokvenc - hrál katastrofálně a za něho přicházeli v úvahu Heinz ze Štajnerem, kteří jsou z formy, tak tam poslal alespoň průměrného Sionka, ale to taky nestačilo...

Reagovat
Xavi

U Brucknera je problém, že má svých 13hráčů a mezi ně mu nikdo nesmí vkročit, od nikoho si nechce poradit no a tak se to hrát pořád prostě nedá.

Už ředitel Sigmy Kubíček říkal, že pak 3roky potom, co odešel Bruckner dával kádr dohromady...

Jako pro mě osobně je dost nepochopitelné, že si u nás nezahraje třeba takový Jarolím, který měl vynikající sezónu v hodně dobrém týmu a hraje tam místě něj tragický Poborský, se kterým bych to uběhal i já!

Další co nepochopím je, proč tam hraje Jankulovsky, který celou sezónu prosedí na tribuně... Když tam máme variantu - Mareš, který je hodnocený jako nejlepší bek ruské ligy!

No a tak to máš se vším! Má tenhle systém šanci na úspěch?

Kupodivu má, ale nesmí se nikdo zranit a ti hráči musí aspoň zahrát svůj standart! A u nás neplatí ani jedno ani druhé.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou ale kecy

Proti Norům jsme měli v baráži štěstí? Padlo nám tam všechno? Nebo jsme snad v kvalifikaci měli horší tým než Rumunsko?

Reagovat
Xavi

CO sem pleteš Rumunsko?

Chceš mi říct, že jsme Nory převálcovali?

Kolik jsme s něma měli šancí?

Reagovat
HOST*Mára

a kolik oni??

Reagovat
Xavi

O Norsku jsem se ale vůbec nebavil...

Reagovat
smazaný uživatel

"my už tak špatně hrajem necelé 2roky, akorát že jsme měli dost štěstí a padalo nám tam do čeho jsme kopli"

Tak nevím, ale vidím tam jasně napsané 2 roky, o zápase s USA ani ň (a nezmiňoval ho ani vazquez, na kterého jsi reagoval) Proto to Norsko Na mistry světa si tady hrajete akorát vy, co evidentně české reprezentaci nepřejete Snad každý ví, proč to našim na Euru tak šlo

Reagovat
Xavi

Tak já České repre přeju.

Jinak posledními 2lety jsem neměl na mysli nějaký konkrétní zápas.

Reagovat
Xavi

Jinak Merenguesi se tady nesnaž tvářit jako mistr světa.

Reagovat
HOST*Mára

Ty,Kyslík a antimadrista když de o čechy tak to bych blil

Reagovat
Xavi

Protože jsme objektivní?

Reagovat
Mata

To neni objektivnost.Kdyz si objektivni najdes i neco pozitivniho

Treba Kyslik se ale snazi najit jenom to negativni.

Ale souhlasim s tebou v nazorech na Jarolima a Poborskeho.

Obvzlast na Poborskeho.Byl to dobrej hrac,ale po Portugalsku mel skoncit. Od te doby jde porad dolu a to hodne rychle.Ale Marese nemuzes srovnavat s Jankulovskim.Ten sice nehraje nejak oslnive, ale Mares by neodehral ani to

Reagovat
Xavi

Tak jak by hrál Mareš nemůžeš vědět (podle mě třeba líp) - vídíš pozitivum.

K tomu pozitivu - samo, že náš tým ty pozitiva má, ale když tady vidím, jak všichni oplýváte nadšením, tak vás musím krotit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty v tom máš očividně zmatek. Všichni tady chválili, tak jsem zmíil to negativní, proč tady psát to kladné, kdžy to už jste tady (přehnaně) zmiňovali vy. Já jsem chtěl dát jen do placu chyby, kterých jsem si všiml. že tys to nemohl přensét přes srdce a máš pocit, že čech musí jen chválit, to už je tvůj problém. Jak se ukázalo, měl jsem pravdu.

Reagovat
HOST*Mára

to do čeho sme kopli to tam spadlo-to snad nemyslíš vážně a o tý baráži

Reagovat
smazaný uživatel

Příště chlapci očekávám lepší výkon, vždyť to Tunisko bylo katastrofální Jenom se potvrdilo, že trojka Cesc - Xabi - Xavi je abnormálně hustá Xabi je bůh, chci ho k nám!

Reagovat
antimadrista

Jako hlavní jsou tři body a hlavní je postup.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele