základní skupiny - skupina H, 1. kolo
14.06.2006 18:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

TUNISKO RÁDO ZA BOD SE SAÚDSKOU ARÁBIÍ

Zápas dvou rozdílných poločasů skončil remízovým výsledkem. Tunisko v první půli kontrolovalo hru, jenže po přestávce přestalo hrát a remízu horko těžko zachraňovalo až v nastaveném čase.

Na hřišti se od začátku neobjevily velké opory obou týmů – Francileudo dos Santos a Sami al-Jaber. První kvůli zranění, druhý částečně kvůli zdraví a také pro defenzivní taktiku saúdskoarabského trenéra Paquety.

Před zaplněnou Allianz Arenou oba týmy od začátku brzdilo ohromné množství nepřesností. Čestnou výjimkou byla v úvodu akce Jaziriho, který se prodral z pravé strany do vápna a zastavil ho až Tukar. Nejspíš nedovoleným zákrokem, ale penalta se nepískala.

Další vzrušení přišlo v minutě deváté. První roh Tunisanů a hlavička Hagguiho vedle. Saúdové se k první standardce dopracovali po čtvrt hodině hry, střela Al Temyata však byla sražena na roh.

Ve 23. minutě se Tunisko ujalo vedení. Přímý kop obrana Arabů neodvrátila, hlavička Tukara se odrazila k Jazirimu a ten pohotově trefil míč ze vzduchu pod břevno. Saúdové se po inkasované brance snažili více útočit, ale pozornou obranu nebyli schopní překonat. Pouze když Jemmali podcenil centr, nechal Al Kahtaniho hlavičkovat vedle.

Tunisané byli celou první půli o něco lepší, hned po přestávce však mohli o vedení přijít. Noor si zaběhl za obranu, Haggui se nechal přehrát a Noor sám před Boumnijelem střílel v jasné šanci jen vedle.

V 57. minutě už rychlé saúdskoarabské akci nechybělo nic. Dokti vyslal po lajně Noora, který nacentroval do vápna, kde se ke střele pod břevno dostal Yaser Al Kahtani. Další rychlý kontr následoval vzápětí, Al Kahtani se probíjel před bránu a Temyata Tunisané jen s námahou zblokovali.

Svěřenci Rogera Lemerra úplně přestali hrát a utkání se na půl hodiny změnilo v jednu velkou nudu. Pak se však dostal na hřiště Jaber a začaly se dít věci. Už po pár minutách pobytu na hřišti ho uvolnil Mouath a Sami Al-Jaber sám před Boumnijelem nezaváhal.

V nastaveném čase ještě zprava kopal přímý kop Sulemani, který po teči zdi skončil na spojnici tyčí. Tunisané až za nepříznivého stavu a ubývajícího času zase začali hrát, a přestože urazili fotbalovou štěstěnu, bylo jim dopřáno vyrovnat. Po pasu za obranu si Jaziri připravil centr a našel přesně hlavu stopera Jaidiho.

Z remízy má největší radost asi Ukrajina, která si to s Tuniskem a Saúdskou Arábií nejspíš rozdá o druhé postupové místo za favorizovaným a momentálně vedoucím Španělskem.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Marv

Santos

Reagovat
HOST*

najocakavanejsi zapas sampionatu

Reagovat
Marv

Hm..tak nejlepsi na tom zapase bylo asi od 90.min.-do konce utkani

Reagovat
Marv

Vykon Tunisu mezi 50. a 80. minutou byl srovnatelny se vcerejsim vykonem Brazilie..... Za to by se stydeli i v Zapadni Samoi

Reagovat
Marv

A:

Hodne golu,dobre vykony parada Na to co se rikalo pred zapasy opravdu skvely

B:

1 gol, slabe vykony

C:

Kvalitni zapasy,asi nejlepsi skupina na turnaji.Mohlo padnout vic golu, urcote by to vypadalo mnohem lip

D:

Mexiko Portugalsko

E:

Oba zapasy byly skvele!! 5 golu taky neni spatnych

F:

Aus-Jap-nebyt poslednich minut tak ..........

Brazilie me neskutecne zklamala Hlavne Ronaldinho byl ubohy,od nej sem cekal hodne. Strasne sem se na ten zapas tesil, nastesti to trochu zkraslili skvele hrajici Chorvati a krasna strela KAKA....

G:

Mizerie Proste mizerie

H:

Paradni vykon Spanelu,jinak ostuda

Sestava 1.kola

...........................Hislop.........................

Grygera..Marquez......Puyol........Babic

.....................N.Kovac..........................

Mahdavikia...............Figo..........Karimi

...........Villa...................Klose............

(Toni,Frings,Drogba,Xabi,Prso,Lahm)

Naopak 11 zklamani

...........................Tizie....................

Trabelsi......Rozehnal.............Juan.....

......Vieira................Emerson.............

......Ze Roberto....Tiago...KAKA..........

............Daei.......Ronaldo.............

Reagovat
HOST*dreazz

no tak nevim jestli kovac hral lepsi zapas nez treba pirlo, a figo se prezentoval jen jednou golovou prihravkou jinak taky zadna slava takze myslim ze Rosa tam patri spis

Reagovat
HOST*Andy

Rozehnal? proboha proč? Juan? proboha proč? Daei hrál hrozně,ale já bych vybral Henryho! Něco je u francouzů špatně... že by stárnuli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele