základní skupiny - skupina H, 2. kolo
22.06.2014 21:00 CET
2 : 4
(0:3)

Reportáž

Alžírsko přestřílelo Koreu a vrátilo se do hry o postup

Hned šest branek nabídlo střetnutí Alžírska a Korejské republiky, přičemž dvě třetiny z nich obstarali reprezentanti severoafrického výběru. Ten tak získal své první tři body na šampionátu a ve skupině H má před posledními zápasy v boji o postup dobré karty...

V tuto chvíli má Alžírsko na kontě tři body a v závěrečném souboji si to vzhledem k dosaženému skóre pravděpodobně rozdá o postup s Ruskem. Korejci mají jeden bod po remíze se Sbornou, a i když porazí papírově nejsilnějšího účastníka skupiny z Belgie o minimálně dvě branky, tak se mezi šestnáctku nejlepších podívat nemusejí.

Alžírsko začalo velmi aktivně od samého úvodu a už ve 2. minutě se mohlo dostat do vedení. Abdelmoumene Djabou unikl na levé straně a ve vápně uvolnil Feghouliho, který z otočky minul korejskou branku o velmi malý kousek. O dvě minuty později byl u další akce afrického výběru znovu Feghouli, který po souboji upadl v pokutovém území, a i když se pokutový kop nepískal, tak po odraženém balónu pálil těsně nad Yacine Brahimi. V 9. minutě po rohovém kopu Islama Slimaniho hlavičkoval na zadní tyči Djabou, jenže pouze do boční sítě.

Alžířané byli za svou aktivitu odměněni ve 26. minutě, kdy po dlouhém pasu Medjaniho přelstil Slimani ofsajdovou past a i v obležení dvou Korejců dokázal usměrnit míč za bezmocného Sung-Ryonga - 0:1. O tři minuty později bylo v táboře asijského výběru ještě hůře, když si na rohový kop Djaboua naskočil ve středu pokutového území Rafik Halliche a hlavou s přehledem podruhé rozvlnil síť.

O necelých deset minut později byla zkáza Korey dokonána. Hong Jeong-Ho totiž odhlavičkoval míč pouze k Slimanimu, ten pak ve středu pokutového území našel zcela volného Djaboua, který pohotovou střelou ke vzdálenější tyči dal Alžírsku definitivní klid.

Korejci vstoupili do druhého poločasu jako vyměnění a už po pěti minutách hry dokázali snížit. Son Heung-Min zpracoval zády k brance dlouhý nákop do šestnáctky a poté bez většího rozmýšlení propálil nohy gólmana M'Bolhiho - 1:3. Alžírsko mohlo získat svůj třígólový náskok zpět o dvě minuty později po hlavičce Hallicheho, gólman Sung-Ryong byl tentokráte připravený. Z následné akce mohli Korejci ještě více duel zdramatizovat, nicméně Koo Ja-Cheol sám na brankovém území neumístil míč do sítě. Další možnost Korejců se zrodila po hodině hry, kdy Ki Sung-Yueng vypálil z pětadvaceti metrů a brankář M'Bolhi zabránil jisté brance, míč totiž mířil do horního růžku.

Alžírsko rozhodlo o své výhře v 62. minutě. Po nádherné narážečce s Feghoulim se ocitl sám před korejským gólmanem Brahimi a bez větších rozpaků ho propálil - 1:4. Korejcům ještě svitla naděje o deset minut později, kdy po dlouhém pasu do pokutového území minul balón před odkrytou brankou Son Heung-Min, ten se ale dostal ke střídajícímu Lee Keun-Hoovi a ten ho před branku naservíroval pro Ja-Cheola, který ho kolenem dopravil do branky.

Korejci se ještě snažili v závěrečné desetiminutovce něco se zápasem udělat, avšak v jednom z nejkrásnějších utkání celého šampionátu už další branku nepřidali.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (636)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele