základní skupiny - skupina H, 1. kolo
18.06.2014 00:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Boj Ruska s Koreou skončil nerozhodně

V utkání Ruska s Koreou čekali fanoušci dlouho na gól, nakonec se dočkali po víc než hodině hry, kdy brankář Akinfejev nechytil dalekonosnou střelu Lee Keun-Hoa. Rusové ale rychle vyrovnali díky střídajícímu Keržakovovi. Oba týmy se tak v tabulce základní skupiny zařadily za Belgii.

Ne že by oba týmy nechtěly hrát směrem dopředu. Jenže chyběla zkrátka kvalita ve finální fázi nebo v zakončení. A protože většina útoků směřovala středem hřiště, kde byl prostor dost zahušťován, na vyloženou šanci si museli diváci v Cuiabě počkat až do poslední třetiny poločasu. Jinak k ohrožení branky do té doby prakticky nedošlo.

Až Ignaševičova rána z přímého kopu ze 31. minuty poprvé výrazněji vystrašila pohotového brankáře Jung Sung-Ryonga, také Žirkov se opřel do balónu svou levačkou, jenže střela mu nesedla tak, jak by si představoval. Na druhé straně zahrozil nejprve zpoza vápna Koo Ja-Cheol a Rusové měli štěstí, že Ignaševič tečoval soupeřovu střelu mimo.

Ve 39. minutě byl v dobré příležitosti Son Heung-Min, měl dostatek času a prostoru, aby zamířil, jenže místo aby se potil brankář Akinfejev, nadělal korejský forvard problémy spíše podavačům míčů, kteří ho museli hledat na tribunách. Obrázek hry se ani po přestávce výrazněji nezměnil, ofenzíva se i nadále nedařila ani jednomu. Ale i přesto ve finále padly dva góly.

Do druhého poločasu lépe vstoupili Korejci. V 51. minutě napřáhl z dálky Ki Song-Yeung a Akinfejev se musel mezi třemi tyčemi co ohánět, v 57. minutě zahrál dobře přímý kop Kim Young-Gwon, ale ani on si na ruského muže v rukavicích nepřišel. Svěřenci trenéra Hong Myung-Boa nakonec přetavili opravdu mírný tlak ve šťastnou branku.

Lee Keun-Ho byl přitom po svém střídání na hřišti sotva deset minut. Když se navíc v 68. minutě objevil zhruba deset metrů za vápnem, moc možností neměl. A tak vypálil na bránu, kde vyrobil obrovskou hrubici Akinfejev, který míč sice chytil do rukavic, ale od nich se nakonec dokutálel za brankovou čáru. Rusové nesmutnili, za pár okamžiků se jim podařilo srovnat.

V 74. minutě Dzagojevovu střelu z blízkosti dokázal ještě Jung Sung-Ryong vyrazit, důrazně si však počínal v šestnáctce Keržakov, jenž již neměl problém zacílit. V poslední čtvrthodině se oba celky urputně hnaly za vítěznou brankou, ta už ale na řadu nepřišla. A utkání tak skončilo asi tím nejspravedlivějším výsledkem.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (434)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele