základní skupiny - skupina G, 3. kolo
28.06.2018 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Tunisané otočili duel s Panamou a rozloučili se vítězně

Tunisko otočilo nepříznivý stav s Panamou, po poločase zareagovalo na svého vlastence, který si nešťastně vsítil Jasín Maríá, a díky dvěma přesným zásahům od Fachraddína bin Júsifa a Vahbího Chazrího ve druhé půli získalo na závěr šampionátu vítězství. V tabulce tak zůstalo na končeném třetím místě, zatímco jeho soupeř skončil poslední bez bodu.

Oba celky už nemohly bojovat o postup do osmifinále a chtěly se se svými fanoušky rozloučit důstojně. Mírným fvoritem bylo přece jenom Tunisko, které si vytvořilo svou první jakousi šanci zhruba v 19. minutě. Baduí se dostal do hlavičkového souboje s Godoyem, od něj se míč odrazil směrem na bránu, gólman Penedo však zasáhl.

Dá se ale v podstatě říci, že utkání začalo být otevřenější až poté, co se Panama ve 33. minutě ujala vedení. Tahoun Torres přistrčil míč dozadu za vápno Josému Rodríguezovi, ten vypálil, a i když jeho zakončení možná nebylo úplně ideální, zcela změnilo svůj charakter, jakmile balón tečoval Maríá, a brankář Maslúsí nestačil na změnu směru zareagovat.

Tunisané pochopitelně nechtěli nechat nepříznivý průběžný stav jen tak, šest minut před obrátkou se po centru z levé strany od Haddadího propracoval k hlavičce naskakující bin Júsif, a jeho pokus skončil pouze těsně vedle vzdálenější tyčky. Ve 41. minutě byl v dobré pozici Chazrí, nicméně střela mu vůbec nesedla a také skončila mimo.

Ještě v nastavení prvního dějství se mohlo skóre měnit, Chazrímu se nadvakrát už podařilo přece jenom přímo ohrozit Peneda, jenž v tu chvíli ležel zmateně na zemi, přesto stačil balón vyrazit před sebe a Torres ho následně z brankového území odkopl do bezpečí. Pár minut po poločasové přestávce se již svěřenci trenéra Nabíla Maalúla dočkali vyrovnání.

A nutno podotknout, že asi zaslouženého. Od té doby, co Panama zaznamenala vstřelenou branku, se směrem dopředu nijak nehrnula a působila v některých pasážích hry dosti ustrašeným dojmem. V 51. minutě Slití poslal přihrávku na Chazrího, ten následně adresoval míč dál před branku, a odtud bin Júsif snadno skóroval.

V 63. minutě po delší době zahrozila rovněž Panama. Maslúsí ne úplně dobře odhadl jeden z centrů, velice dobře na něj dorážel Tejada, najednou se na vápně propracoval ke střele Bárcenas, z blízkosti však trefil pouze hlavu tuniského muže v rukavicích. O pár chvil později následně přišel na řadu rozhodující okamžik tohoto střetnutí.

Badrí v šestnáctce uvolnil Haddadího, ten ještě přihrál lépe postavenému Chazrímu, jenž u druhé tyčky zacílil pohotově do prázdné brány. V 73. minutě se sice Panamě podařilo podruhé rozvlnit síť, konkrétně Bárcenasovi, jenže sudí Šukrallá gól neuznal kvůli předchozímu faulu. V 90. minutě se ještě mohl trefit Arroyo, jenže na bližší tyči se netrefil do míče.

Prvního vítězství na mistrovství světa po dlouhých 40 letech se tedy dočkali Tunisané. Naopak Panama si na první body bude muset počkat nejméně čtyři roky.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Adhol

O nic nejde, Panama by si mohla dát ještě nějakej gól a Tunisko nejspíš vyhraje. 1:3

Reagovat
Liquid

2:2

Reagovat
Shevchenko

Podobný zápas jako EGY-KSA, Panama ještě nikdy na MS nevyhrála (nebodovala) a Tunisko na výhru čeká už 13 zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky očekávám podobnej mač. Ještě by to chtělo, aby padlo víc gólů (ale ne těch z penalty a v nastavení).

Reagovat
smazaný uživatel

5:5

Reagovat
BretaKiller

Zvláštní.... Píše se, že brankář Mustpaha je zraněný, ale přesto je v pravděpodobné sestavě. Jak je to teda s ním? Neměl by tam spíše být ten Mathlouthi?

Reagovat
Greny

Fotbalistům Tuniska zbyl před posledním zápasem na mistrovství světa jediný zdravý brankář. Proti Panamě bude dnes večer chytat trojka Ajmán Maslúsí a případně jako jeho náhradník bude připravený záložník Fachraddín bin Júsif. Žádost Tunisanů o výjimku a dopsání dalšího gólmana na soupisku FIFA zamítla.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvykajme si....pri 48 účastníkoch bude takýchto zápasov kopec

Reagovat
smazaný uživatel

To bude super,podle kvalifikace tohoto MS by tam přibyly tyto týmy-Itálie/Severní Irsko/Chile/Nový Zéland/Honduras/Sýrie/Uzbekistán/SAE/Zair,co vrátili zpátky na Kongo/Burkina Faso/Uganda/Pobřeží Slonoviny ve francouzštině/ a 2 z baráže-Paraguay/Šalamounovy ostrovy/ČLR/Zambie/Trinidad a Tobago/Guatemala

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát by tam přibývaly ty týmy podle asociací, tedy víc týmů z UEFA, ne jen 2, které jsi tady uvedl

Reagovat
smazaný uživatel

Ne,to už je hotovo,UEFA bude mít jen 16 a 0 v baráži mezikontinentální

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to pak jo. Díky, žes mě připravil o iluze, že při takovém počtu by se tam mohli dostat i Češi

Reagovat
smazaný uživatel

Logicky by měla mít UEFA 24-letos 10 v osmifinále+14 dosavadních na MS

Reagovat
smazaný uživatel

http://en.wikipedia.org/wiki/2026_FIFA_World_Cup tady to máš rozepsané,kdo kolik míst dostane+play-offová baráž o 2 místa,2 nasazení do 2.kola,zbytek v 1.-takže tam bude 4. a 5.z Concacafu/10.z Afriky/7.z Conmebolu/2.z Oceánie/ a 9.z Asie

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,ještě USA a Kanadu z domácích jsem zapomněl započítat

Reagovat
smazaný uživatel

ale zas budou skupiny jen se třemi týmy, takže pouze dva zápasy ve skupině a hned 32 týmů v play off, myslém že formát turnaje bude zajímavější než teď

Reagovat
ZB 07

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by se domluvit na 3:3 do poločasu a v 2. si to rozdat naostro Ale spíš čekám 0:1 nebo 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Dylan Bronn bude hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Panama snad vyhraje,když má takový vysoký kurs

Reagovat
smazaný uživatel

Moc bych na to nespoléhal, ale uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 - Tunisko se důstojně rozloučí s účastí na MS.

Reagovat
oli9

Tunisko hraje celkem utocny fotbal a tak jim preju at se rozlouci vitezne 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Johny203

1:2 ale kľudne to môže vyhrať aj Panama a nebude to prekvapenie.

Reagovat
Realita

Super, že si zachytali za TUN všichni gólmani

Reagovat
TheTopFootbaler

Budeme tu znova řešit Vahbího Chazrího, nebo se na to tentokrát vypečeme?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele