základní skupiny - skupina C, 1. kolo
22.11.2022 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Guillermo Ochoa likviduje penaltu (© AFP)

Mexiko oslavuje hrdinu Ochou, nezáživný duel přinesl bezbrankovou remízu

Nudnou podívanou a z ní logicky plynoucí bezbrankovou remízu přineslo utkání mezi Mexikem a Polskem. Stavem nedokázal pohnout ani Robert Lewandowski, který po změně stran neproměnil pokutový kop, hrdinou okamžiku se stal Guillermo Ochoa.

Mexičané byli před utkáním mírnými favority a v úvodních minutách ukázali, že by tuto roli chtěli potvrdit. V 5. minutě utekl na pravém křídle obráncům Lozano, ale jeho centr na zadní tyč Vega před odkrytou částí brány netrefil.

Úvod byl z obou stran opatrnější, ale hru diktovali fotbalisté v zelených dresech. Povedený úsek měli od 25. minuty. Prvně na zadní tyči opět dobře číhal Vega, který si ideálně naběhl na Herrerův centr, ale hlavou zamířil těsně vedle brány. V ještě větší šanci se objevil vzápětí levý obránce Gallardo, který ovšem netrefil centrovaný míč před brankářem Szczęsnym, a přestože polský brankář balón vyrazil pouze do Gallarda, nedokázal zkušený obránce Monterrey skórovat.

Polsko převážně čekalo na to, co vymyslí jeho soupeř a zkoušelo rychlé protiútoky. Do žádné kloudnější šance se ale přes zodpovědně hrající obranu Mexika nedostalo. V závěru úvodní půle navíc Mexiko stupňovalo tlak, ale nic nebezpečnějšího než střela Jorgeho Sáncheze z úhlu z toho nebylo.

Úvod druhého dějství nabídl podobný obraz hry jako konec toho prvního a polští reprezentanti převážně vyčkávali. V 54. minutě ale získali při ojedinělém presinku míč, který po několika odrazech propadl do pokutového území, kde v souboji Moreno stáhl Lewandowského za dres a sudí Beath po kontrole videa nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný, ale vybral si stejnou stranu jako brankář Ochoa a velkou šanci neproměnil.

Penalta byla pro Poláky opravdu ojedinělou šanci, neboť režii hry opět přebralo Mexiko. V 64. minutě našel Álvarez přesným centrem Martína, který prodloužil míč hlavou za sebe směrem na bránu, kde ale byl připravený Szczęsny a střelu vyrazil.

Celkově však El Tri těžko hledali recept na polskou obranu a optická převaha je do stoprocentní šance nepřivedla. Na druhé straně naopak zahrozili polští orli po rohovém kopu, který propadl až na zadní tyč ke Krychowiakovi, ale ten míč přes obránce neprocpal. Ani jeden z týmů tak svůj tábor fanoušků v prvním zápase na šampionátu nerozjásal a Mexiko i Polsko po bezbrankové remíze bere bod.

Autor: Martin Jedlička

Komentáře (323)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele