Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
10.10.2017 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Portugalsko - Švýcarsko 2:0

Jistou účast na mistrovství světa v Rusku mají i evropští šampioni z Portugalska. Rozhodla o tom závěrečná výhra nad Švýcarskem 2:0. Oba celky sice nasbíraly shodný počet bodů, avšak pro Santosovi svěřence hovoří lepší skóre. Švýcarům tak na postup do Ruska nemusí stačit ani devět kvalifikačních výher.

Portugalci byli v úvodu zápasu aktivnější, nicméně švýcarská defenzíva pracovala dobře a domácí vesměs do ničeho nepouštěla. To se změnilo až ve 33. minutě, kdy aktivní Bernardo Silva převzal balón na hranici šestnáctky a pohotově vypálil, načež gólman Sommer vytáhl skvělý zákrok. Bernardo Silva měl náznaky šancí už předtím, jenomže ke koncovce se nedostal. Trpěliví Portugalci se dočkali před koncem poločasu, kdy do vápna přilétl centr zleva a nešťastník Johan Djourou si vstřelil vlastní gól.

Svěřenci Fernanda Santose vedli zcela po zásluze a nyní bylo na Švýcarech, aby prokázali své kvality. Tento pro ně nepříznivý výsledek je totiž odsouval na druhé místo do ošemetné baráže. Vladimir Petkovič tedy neváhal a hned ve 46. minutě přichystal první střídání. Freulera nahradil Zakaria.

Švýcaři sice vyrovnali hru, možná měli mírněji navrch, jenomže v 57. minutě inkasovali podruhé. Domácí obranu helvetského kříže úplně vyšachovali a nakonec Bernardo Silva přihrál na zadní tyč Andrému Silvovi, který zkrotil balón a poslal ho do prázdné branky.

To už bylo pro hosty o poznání složitější, nicméně snížení měl na kopačce Seferović, který se ještě tečí snažil usměrnit do branky střelu Shaqiriho. Více si ale Petkovičovi svěřenci vytvořit nedokázali. Úřadující mistři Evropy si po vítězství 2:0 zajistili prvenství ve skupině a tedy přímý postup na šampionát do Ruska. Švýcaři míří jen do baráže.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
noustres

2:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
valloire

Mistr Evropy válcuje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele