Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 16. kolo
02.02.2022 00:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Argentina i bez Messiho s De Paulem porazila Kolumbii a protáhla sérii neporazitelnosti na 29 zápasů

Díky vítězství 1:0 natáhla Argentina svou sérii neporazitelnosti už na 29 zápasů. Na druhé straně se rovněž prodlužovala série, ovšem mnohem méně lichotivá. Kolumbie totiž už 7 soutěžních zápasů v řadě neskórovala. Tento fakt má za následek, že Kolumbie nyní 2 kola před koncem kvalifikace ztrácí na 5. Peru už 4 body a vidina postupu se jí výrazně vzdálila.

Argentina bez svých klíčových hráčů Messiho a De Paula začala aktivně a potvrdila, že její síla momentálně nestojí pouze na individualitách. Ángel Di María se hned ve 3. minutě ve středu hřiště efektně uvolnil a přihrál míč Lucasi Ocamposovi, který však jeho práci nezužitkoval a míč poslal vysoko nad bránu. Na druhé straně se ke střele z nebezpečné straně dostal Díaz. Jeho střelu ale obrana zblokovala vysoko nad. O chvíli později zachyboval Davinson Sánchez v rozehrávce, Ángel Di María se dostal k míči a technickou střelou se pokusil obstřelit gólmana Vargase, těsně ale bránu minul. Skóre se měnilo až ve 29. minutě, kdy kolumbijská obrana nepohlídala Lautara Martíneze, který přízemní střelou zužitkoval Acuñův centr z levé strany. Od dvougólového rozdílu pak skvělým reflexivním zákrokem uchránil Kolumbii ve 34. minutě Vargas, kdy lapil tečovanou střelu z přímého kopu. Neuvěřitelné šance naopak spálili Kolumbijci v závěru prvního poločasu. Nejprve Borju tváří v tvář vychytal Martínez, následnou dorážku Díaze pro změnu vykopl z brankové čáry stoper Pezzella. Kolumbijské ofenzivní trápení zkrátka nebere konce.

Ve druhém poločase to byli opět Argentinci, kteří byli aktivnější. Po rohovém kopu ze začátku druhého poločasu musel Vargas krotit ránu, kterou vyslal Marcos Acuña. Následovala méně záživná pasáž, kdy Argentina pohodlně kontrolovala hru. Tu přerušil až povedenou ranou z přímého kopu velmi dobře hrající Di María. Opět však zasáhl Camilo Vargas. Stejný souboj a opět s vítězným koncem pro Vargase proběhl i v 64. minutě. Kolumbie se však místo skvělých zákroků Vargase potřebovala pohybovat spíše na opačném konci hřiště, což se jí nedařilo. Jediná skutečně nebezpečná situace před argentinskou brankou přišla až v 85. minutě. Cuadradův roh usměrnil na bránu hlavou William Tesillo. Míč opsal vysoký oblouk a sklouzl po tyči ven ze hřiště. V závěru si ještě málem vstřelil vlastní gól Argentinec González, ale ten by stejně nemohl platit kvůli předcházejícímu kolumbijskému ofsajdu. Zápas tak skončil výsledkem 1:0.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, espn.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele