Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 18. kolo
30.03.2022 01:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Richarlison (© AFP)

Bolívie - Brazílie 0:4

Tak tento experiment se Bolívii silně nepovedl. Svou šanci dostal nesmírně mladý tým bez jediného třicátníka a dopadl velmi špatně. K prohře 0:3 v Kolumbii si připsali navíc ještě debakl 0:4 doma s Brazílií. Té se tak povedlo udržet nastolený trend, neboť stejným výsledkem 4:0 dokázala vyhrát poslední 3 zápasy.

Brazílie začala jako už tradičně velmi aktivně a ve 12. minutě mohl Antony zaznamenat náramný gól. Jeho obstřel z ostrého úhlu ale jen těsně minul vzdálenější tyč Cordanovy brány. Bolívie ale rozhodně nehodlala jen bránit jako proti Kolumbii a hned z protiútoku pálil ze střední vzdálenosti Fernández, Alisson však neměl se střelou problém. Do obrovské šance se ve 21. minutě dostal domácí Henry Vaca po chybě soupeřovy obrany. Nedokázal však překonat výborného Alissona. Potvrdilo se tak otřepané pravidlo nedáš-dostaneš. Guimaraes uličkou našel Paquetu, který poslal zkušeně míč kolem Cordana do brány. Zápas byl bohatý na střelecké pokusy, spousta z nich šla na bránu ale z velké vzdálenosti, například rána Daniho Alvese ze 30. minuty. Sympaticky hrající Bolívie mohla vyrovnat na konci poločasu, kdy Villarroel zkusil z přímého kopu z ostrého úhlu zaskočit Alissona. To se mu i povedlo, ale stoper Sagredo nedokázal míč zblízka dorazit za Alissonova záda, který tak své zaváhání rychle napravil. S docela velkým štěstím tak vzápětí Brazílie opět skórovala. Antonyho střelu dokázala obrana zblokovat, míč si ale našel cestu k úplně volnému Richarlisonovi na druhé straně pokutového území, a ten neměl problém míč uklidit do prázdné brány.

I ve druhém poločase hrála Bolívie hezký fotbal, při takovém kvalitativním rozdílu si ale těžko můžete dovolit hrát s gigantem fotbal nahoru-dolů. Do obrovské šance ale pár minut po začátku poločasu vyslal Henry Vaca svého jmenovce Ramira, Marquinhos však stačil zasáhnout a překazit jasný gól. K vidění byl nadále ofenzivní fotbal z obou stran, ale byla to pochopitelně Brazílie, která byla nebezpečnější. Třetí gól Brazílie padl po obrovské chybě Franze Gonzálese ve středu hřiště. Paquetá vysunul do šance Guimaraese, jehož rána z voleje skončila přímo v protějším horním rohu Cordanovy brány. Bolívijská nezkušená obrana dále kupila chyby, čehož mohl využít Martinelli v 72. minutě. Tentokrát ale v přímém souboji s útočníkem zvítězil Rubén Cordano. Krásnou individuální akci předvedl opět Martinelli o chvíli později, tentokrát ale pro změnu zamířil jen vedle brány. Jasným gólem pak pohrdl Ramiro Vaca z Bolívie, který byl na 8 metrech sám před bránou, přesto svou střelu neumístil do branky. Na konečných 0:4 pak upravil z dorážky Richarlison v nastaveném čase. Bolívie tak i přes velmi sympatický herní projev utrpěla debakl.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, espn.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele